FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Elias
Foto: Marc Elias

Notícies - 10/09/2020

Catalunya tindrà campionat de Curses per Muntanya a Berga

Berguedà Curses per Muntanya

La clàssica Berga Rasos Berga serà finalment la cursa que acollirà la 20a edició del campionat de Catalunya de Curses per Muntanya. 

En un any molt complicat per la celebració d’esdeveniments esportius i després de la suspensió de la de l’Sky Race Valls d’Àneu(Espot Esquí Club) finalment la Berga Rasos Berga Memorial Xavi Batriu ha estat la cursa escollida per ser la seu d’una nova edició del Campionat.

La cita serà a Berga (Berguedà) el pròxim 27 de setembre i s’espera una molt bona resposta per part dels esportistes en una de les poques competicions del calendari català que es podrà disputar aquest 2020.

Des de l’organització del Club Esquí Berguedà s’ha recuperat l’esperit més clàssic de la cursa per potenciar una de les mítiques competicions que s’han fet els últims anys a la capital berguedana.

La categoria absoluta es disputarà en un recorregut de 26km amb 1800m de desnivell positiu. La cursa sortirà de Berga i  portarà als participants fins el punt més alt del Rasos de Peguera abans de començar el descens novament cap a la mateixa ciutat.

A més a més de la categoria absoluta els més joves també podran participar de la màxima competició nacional amb dos recorreguts adaptats per a les categories Junior, Juvenil i Cadet. Els dos primers faran la Berga Queralt Berga amb una distància de 13km i amb 800m de desnivell positiu que portarà als esportistes fins al Santuari de Queralt com a punt més alt. El circuit cadet serà de 8km amb 450m de desnivell positiu en l’anomenada mini Berga Queralt Berga desviant els esportistes a la capella de Sant Joan.

La cursa ha de servir per a descobrir els nous campions de Catalunya que agafaran el relleu a Pol Rodríguez (AE Matxacuca) i Montse Picañol (CE Moianes Independent), que l’any passat es van imposar a la Cames de Ferro (GECA) i que ostenten l’actual títol.

Homenatge amb nom propi

La cursa aquest any agafa també un profund caràcter social i emotiu amb la dedicatòria al desaparegut Xavi Batriu. Des del Club Esquí Berguedà es farà un descens especial amb el nom de Xavi Batriu per tots aquells que vulguin fer aquesta cursa que baixarà des del Rasos directament a Berga, fora del Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya.

Batriu va perdre la vida el passat mes de febrer en un accident després d’una vida dedicada al món de la muntanya.

Cal destacar també la participació del JAB amb una cursa de 5km pel nucli urbà de Berga sobre asfalt com a cursa complementària de l’esdeveniment.

COMPLIMENT DE PROTOCOLS I  4.800 EUROS EN PREMIS 

Aquest campionat de Catalunya vol ser un exemple per poder recuperar l’activitat esportiva complint els protocols establerts des de la FEEC i des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física. La Berga Rasos Berga serà la primera cursa FEEC que els posarà a prova. Des de l’organització es té tot a punt per poder fer efectius aquests protocols en tot moment. A més a més s’inclou també l’exigència de la mascareta i de la traçabilitat obligades des del Govern Català. Els corredors portaran la mascareta fins just el moment de sortida i se l’hauran de tornar a posar abans de la zona d’avituallament que serà individualitzat.

No només els protocols s’estrenaran. La FEEC veient el moment en què es troben els corredors aquesta temporada on serà molt difícil poder dibuixar una campanya amb cara i ulls ha decidit dotar el campionat de Catalunya amb premis en metàl·lic importants. Així els campions de Catalunya absoluts en categoria masculina i femenina rebrant un xec per valor de 1.000 euros. La quantitat anirà disminuïnt fins al cinquè classificat que també tindrà premi en metàl·lic. Així el segon classificat rebrà 500€, el tercer 400€, el quart 300€ i el cinquè 200€.

Els participants hauran de complir totes les mesures de seguretat establertes als protocols FEEC.

Les inscripcions s’han de fer a la pàgina oficial de la cursa