FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/10/2021

Catalunya serà la seu de l’Assemblea General de l’ERA l’any 2024

Excursionisme Senders

Catalunya es convertirà en l’epicentre del senderisme europeu el pròxim 2024. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’encarregarà d’organitzar la 55a Assemblea General de l’ European Ramblers Association que portarà als màxims dirigents del senderisme del continent a terres catalanes.

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident, Josep Casanovas, han rebut la notícia en la 52a Assemblea General que s’ha celebrat a Romania i on han assistit de forma telemàtica.

Des de la FEEC es va fer una presentació demanant acollir aquesta assemblea l’any 2020. L’assemblea que s’havia de celebrar a Girona, coincidint amb el centenari de la FEEC, es va veure suspesa com a conseqüència de la Covid-19.

Fins ara la FEEC ha acollit en dues ocasions l’Assemblea General de l’ERA, va ser a l’any 1991 quan Montserrat va ser la seu d’aquesta trobada i l’any 2002 quan es va optar per la Val d’Aran. Aquest 2024 la FEEC aprofita per reivindicar el seu paper dins les institucions europees on és membre de ple dret, i el seu rol de Federació amb més de cent anys d’història.

La FEEC començarà a treballar també per poder celebrar la segona edició del Catalonia Trek Festival que s’havia preparat igualment pel passat 2020 i que va quedar suspès per la pandèmia per a l’any 2024.  La federació sol·licitarà a l’ERA poder acollir aquest esdeveniment la primavera del 2024.

La Marxa Aquàtica dins l’ERA

El creixement que està tenint els darrers anys la Marxa Aquàtica a diferents països europeus, entre aquests Catalunya, ha propiciat que en la mateixa 52a Assemblea General de l’ERA s’hagi presentat el nou “Aqua Walking Steering Committe” on la FEEC és membre de ple dret.

El vicepresident de la FEEC, Josep Casanovas, és membre d’aquesta nova comissió dins de l’ERA juntament amb un representat italià, un alemany i un francès.

El Comitè ja ha anunciat la creació del nou “European Challenge” de Marxa Aquàtica que portarà a competir a les millors selecions nacionals del continent. Catalunya acollirà aquest trofeu de nacions el setembre de 2022 a la localitat empordanesa de Roses.