FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/10/2022

Catalunya serà la seu de l’Assemblea General de l’ERA l’any 2024

Excursionisme Senders

Catalunya es convertirà en l’epicentre del senderisme europeu el pròxim 2024. La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’encarregarà d’organitzar la 55a Assemblea General de l’ European Ramblers Association que portarà als màxims dirigents del senderisme del continent a terres catalanes.

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident, Josep Casanovas, han rebut la notícia de forma oficial en la 53a Assemblea General que s’ha celebrat a Helsingør, Dinamarca, després que el passat 2021 la FEEC confirmés ja la seva candidatura a l’Assemblea de la ERA celebrada a Romania i on els dos dirigents hi van participar de forma telemàtica.

Des de la FEEC es va fer una presentació demanant acollir aquesta assemblea l’any 2020. L’assemblea que s’havia de celebrar a Girona, coincidint amb el centenari de la FEEC, es va veure suspesa com a conseqüència de la Covid-19.

Fins ara la FEEC ha acollit en dues ocasions l’Assemblea General de l’ERA, va ser a l’any 1991 quan Montserrat va ser la seu d’aquesta trobada i l’any 2002 quan es va optar per la Val d’Aran. Aquest 2024 la FEEC aprofita per reivindicar el seu paper dins les institucions europees on és membre de ple dret, i el seu rol de Federació amb més de cent anys d’història.

L’Assemblea de la ERA va aprovar per unanimitat la proposta catalana per acollir aquesta Assemblea l’any 2024. Des de la FEEC es treballa perquè aquesta Assemblea es realitzi novament a Montserrat com ja es va fer l’any 1991.

Aquest pròxim 2023 l’Assemblea de la Era viatjarà fins a Polònia i  aquest cap de setmana també ha determinat que la de l’any 2025 se celebrarà a França.