FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla Martínez
Foto: Carla Martínez

Notícies - 19/05/2023

Carla Martínez manté el seu idil·li amb els pòdiums europeus

Escalada esportiva Escalada

L’escaladora catalana Carla Martínez (CCT21) ha aconseguit la seva segona medalla d’or en una competició internacional. Martínez ha aconseguit pujar al primer calaix del pòdium a la prova de la Copa d’Europa d’escalda de velocitat disputada a la Valle de Liébana (Cantabria). La primera victòria de Carla Martínez va arribar a la copa d’Europa de l’any passat, quan va aconseguir pujar el més amunt del pòdium a Hamburg (Alemanya).

A la prova celebrada a Cantàbria, Martínez ha superat a la final a la ucreïnesa Alina Shchyharieva, que ha estat segona i a la federada valenciana Leslie Romero.

Segona victòria europea de Carla Martínez

La de Pallejà ha aprofitat la relliscada de Shchyharieva per emportar-se la final cap a Catalunya i sumar la seva segona victòria europea. La quarta posició ha estat per a la italiana Erica Piscopo que ha tancat els quatre llocs d’honor de la classificació.

L’escaladora del Baix Llobregat, Carla Martínez (CCT21) segueix en un any daurat on ha establert un nou rècord de Catalunya en una prova d’Escalada de Velocitat amb un temps de 7,58 en el mur de Tarnow (Polònia) que obria la Copa d’Europa de l’especialitat.

Carla Martínez va superar el seu mateix rècord que havia aconseguit a Innsbruck la temporada passada amb un temps de 7,66 i que fins ara era el millor registre femení català en una prova de velocitat.

Martínez,que suma dos títols consecutius de Catalunya, és una de les esportistes catalanes amb opcions de lluitar per una plaça olímpica als pròxims JJOO. La catalana lluitarà aquesta temporada per situar-se entre les millors d’Europa per a guanyar una plaça.