FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 13/11/2023

Carla Martínez es penja una plata i Lluc Macià un subcampionat de copa a Càceres

Escalada esportiva Escalada

La ciutat extremenya de Càceres ha estat l’escenari aquest cap de setmana de l’estatal de Bloc i Velocitat 2023.

La Plaça Major de Càceres ha acollit aquest esdeveniment, convertint-se en el punt de trobada dels més de 200 escaladors de tot el territori, entre ells una potent Selecció Catalana amb nou absoluts i fins a set joves del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya.

Entre els noms propis absoluts: Lau Macià Llobet (Club Excta. Esparreguera), Lluc Macià Llobet (Club Excta. Esparreguera), Lucia Miranda Cid (Unió Excta. de Catalunya Cornellà), Rut Monsech Gasca (Club Excta. Alpicat), Joel Codina Pineda (CCT21), Aida Torres Illamola (Centre Excta. Torelló), Dídac Zamora Saldaña (Club Excta. Teià), Oriol Codina Pineda (CCCT21), Carla Martinez Vidal (CCT21).

Els representants del Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya: Júlia Benach Zubero (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), Abril Farrus Soriano (Centre Excta. de Lleida), Geila Macià Martín (Club Muntanyenc Sant Cugat), Bernat Munné Guitart (CCT21), Manel Navarro Lanau (Unió Excursionista Catalunya de Tortosa), Emily Charlotte Pescetto (Centre Muntanyenc Sant Llorenç), Aina Vila Cantero (CCT21).

En la competició masculina, Lluc Macià ha brillat com a subcampió de la Copa de Bloc 2023, ocupant un meritori quart lloc al campionat resolent amb 1 top i 3 zones. La victòria ha estat per a l’extremeny Alberto Ginés, qui jugava a casa, medalla d’or a l’olimpiada de Tòquio ha completat tots els blocs proposats.

En la competició femenina, les tres convocades per la Selecció han estat entre les 8 finalistes del certamen estatal. Aida Torres, Rut Monsech i Lucia Miranda, quedant en 4a, 5a i 6a posició, resolent almenys un bloc de la final cadascuna.

El planter de FEEC Bernat Munné, Geila Macià i Júlia Benach entre els millors de la sub 16

A les categories de promoció, destaquen els resultats sub 20, amb Lluc Macià i Lucia Miranda aconseguint la segona posició. Bernat Munné s’ha endut la plata a la sub 16 masculina amb 2 tops. A la categoria sub 16 femenina, les catalanes Geila Macià i Júlia Benach han dominat com fan habitualment a la seva categoria amb 3 blocs resolts cadascuna, i amb la Emily Pescetto, també habitual al podi, aquest cop ha aconseguit la quarta posició. Per la seva banda, Abril Farrús ha obtingut el bronze a la sub 14.

Durant la jornada de diumenge es van celebrar la prova de velocitat en la qual van participar Oriol Codina i Carla Martínez com a esportistes absoluts i Manel Navarro del CTEEC, qui també va competir a la prova de bloc.

Carla Martínez subcampiona a l’estatal

Oriol Codina ha acabat quart arribant a la small final. El de la FEEC va fer el millor temps als quarts amb 8,32. Una caiguda a les semifinals contra Alejo Bernavé el va portar a la lluita per la tercera i quarta posició contra Alejandro Rivas.

Carla Martínez s’ha fet amb la medalla de plata a l’estatal en una final contra l’escaladora de la federació valenciana Leslie Romero. Les velocistes havien empatat en temps a les semifinals aturant el crono en 7.98 finalment la victòria ha estat per Romero en patir Martínez una caiguda.

Carla Martínez a la final Foto: Javi Pec Fedme

Els escaladors de la Selecció  tornen de l’estatal de Bloc i Velocitat 2023 a Càceres, amb un total total de 7 medalles i quatre finalistes a la categoria absoluta de bloc, la representació catalana i en especial el seu planter ha demostrat un bon nivell aquesta temporada, consolidant-se com una força destacada en l’escalada esportiva a escalada a nivell estatal.

Tots els resultats