FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 26/09/2019

Cap de setmana de competicions a les Terres de l’Ebre

Ribera d'Ebre Escalada esportiva

Aquest cap de setmana les Terres de l’Ebre es preparen per rebre dues proves incloses dins els calendaris de competicions de la FEEC. El dissabte dia 28 de setembre serà el torn de l’escalada amb el campionat de Catalunya d’escalada de dificultat que es durà a terme al pavelló municipal de Ferreries, a Tortosa.

La capital del Baix Ebre posarà punt i final als tres campionats de Catalunya d’escalada: en bloc, de velocitat i per últim el de dificultat.  El campionat de Catalunya d’escalada de dificultat, organitzat per la UEC Tortosa, rebrà els millors escaladors del país i a tots els joves del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) de la FEEC que participin al campionat.

Una de les joves promeses del CTEEC que arriba amb una gran forma física al campionat és Rut Casas (Club Excursionista de Manlleu), l’actual guanyadora del campionat de Catalunya d’escalada en bloc i de velocitat. Una altra jove del CTEEC amb opcions de guanyar és Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat), campiona de Catalunya d’escalada de dificultat de l’any passat. Enguany, ha quedat tercera al campionat d’escalada en bloc i segona al campionat d’escalada de velocitat. La torellonenca Aida Torres (Club Excursionista de Torelló), membre del CTEEC, després de quedar segona al campionat d’escalada en bloc i quarta al de velocitat, també batallarà per emportar-se el campionat d’escalada de dificultat.

Joves del CTEEC al campionat de Catalunya d’escalada de velocitat

 

En l’àmbit masculí, Héctor Bazán (Club Excursionista de Manlleu), també membre del CTEEC, amb només 17 anys es va proclamar campió en el campionat d’escalada de velocitat i a la prova d’escalada en bloc va obtenir la segona posició. Bazán aquesta setmana s’ha proclamat sub campió d’Europa juvenil de bulder i té molts números de guanyar el campionat a Tortosa.

La prova es dividirà en tres blocs: la competició de les categories de paraescalada, les categories sub12, sub14 i sub16 i, finalment, les categories sub18, sub20, abosulta i veterans.

D’Amposta fins al Montsià, 13a edició de la Pujada al Montsià

El diumenge 29 de setembre serà el torn de les curses per muntanya de la FEEC amb la 13a Pujada al Montsià “Memorial Francesc Bort (Madro)”, organitzada per l’Agrupació Excursionista d’Alcanar, que enguany ha exhaurit les 200 inscripcions. A les 9 del matí es donarà la sortida des del mas de Miralles (Amposta) i els corredors i corredores hauran de completar un recorregut de 24,3 quilòmetres amb un desnivell acumulat de 1.224 metres, fins arribar a la població d’Alcanar. A les 13:00 hores es realitzarà el lliurament de premis al pavelló poliesportiu d’Alcanar.