FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 13/05/2024

Caminada romànica de primavera

Bages Caminades de resistència Excursionisme

Doble cita amb el calendari de Caminades de Resistència de la FEEC que ha passat per la clàssica Gràcia-Montserrat i per la Romànica de Navàs.

Les dues caminades s’han convertit en dues de les referents de la primavera del circuit.

La Romànica és una prova esportiva plena de cultura i història, que transcorre per les ermites romàniques de la Catalunya Central, resseguint el camí marcat pel GR-176.
Se celebra al poble de Navàs, entre el Bages i el Berguedà. Disfrutant dels seus camins, pistes i boscos es descobreix la Catalunya Central més històrica d’una manera diferent

A la cursa “mèdium” ha comptat amb 150 participants que han realitzat un recorregut de 57 KM amb 1650md+. La caminda amb sortida i arribada a Navàs (Bages) s’endinsa cap al Berguedà per a passar per Sant Maria de Merola o Sant Martí de Balaguer (Viver i Sarrateix) abans de tornar cap al Bages direcció Castelladral amb parada a Sant Cugat del Racó o Santa Maria de les Esglésies, ja propera a Navàs.

Els participants han tingut una bona jornada amb temperatura agradable per a la caminada tot i que les hores centrals la calor ha estat la protagonista.

Aquesta ha estat la 8a edició de la Romànica “medium” i ha tornat a mostrar la bona salut d’aquestes caminades.

La Gràcia-Montserrat, per la seva banda, ha recorregut 62,4 kms des de Gràcia fins al monestir de Montserrat, una tradició que aquest any ha celebrat el seu 35è aniversari.

La pròxima cita amb el Circuit Català de Caminades de Resistència tornarà a tenir sessió doble, el dissabte 25 de maig amb la 13a Cornellà-Montserrat i el diumenge 26 de maig amb la 48a travessa del Montseny.