FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/09/2016

Cadiach anuncia que tornarà a intentar el Broad Peak aquest octubre

Alpinisme

L’alpinista tarragoní, Òscar Cadiach, tornarà a intentar fer el cim del Broad Peak (8.047m) aquest mes d’octubre. Cadiach ha anunciat per sorpresa aquesta nova expedició que es farà en unes dates poc habituals per fer un cim a la serralada del Karakoram. El Broad Peak és el darrer dels vuit mils que li manquen a Cadiach per convertir-se en el primer alpinista català en fer els catorze vuit mils.

Captura de pantalla 2016-09-06 a les 16.04.54L’expedició està previst que tingui una durada de 35 dies i que marxi cap al Pakistan el pròxim primer d’octubre. Òscar Cadiach ha explicat que encara està estructurant un possible equip per fer aquest atac. Un equip que estarà integrat per dues o tres persones i portejadors del país. Cadiach ja ha intentat aquest mateix any l’atac al Broad Peak on a causa de les condicions climatològiques adverses va haver de renunciar a fer cim. Aquesta serà ja la quarta expedició (2014, 2015, juliol2016) per aconseguir aquest cim. L’alpinista tarragoní, tindrà el suport del Gimnàstic de Tarragona i de l’Ajuntament de la ciutat. El club grana posarà unes guardioles en els pròxims partits al Nou Estadi per a recaudar diners dels aficionats del Nàstic que aniran destinats a l’aventura de l’alpinista.

Cadiach ha recordat que anteriorment ja havia estat en aquestes dates poc habituals a la serralada del Karakoram i que l’única diferència existent és l’allarga dels dies, respecte a l’estiu “a l’octubre encara podríem dir que hi ha un estiuet de Sant Martí particular abans que a partir del novembre arribin les nevades i el vent” ha afirmat Òscar Cadiach. Ell mateix ha assegurat que el passat mes de juliol van deixar la muntanya equipada quan van tornar després de fer tres intents, en una expedició que es va allargar 54 dies.

Captura de pantalla 2016-09-06 a les 17.59.17