FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 21/09/2015

Bons resultats dels corredors de la Selecció i els Centres de Tecnificació catalans a les curses de l’Ultra Pirineu

Curses per Muntanya

Centenars de persones s’han aplegat als Pirineus Catalans aquest cap de setmana per córrer, seguir i animar l’UltraPirineu, l’última prova de la Copa del Món d’Ultraresistència, tres setmanes després de l’Ultra Trail del Mont Blanc. Els organitzadors han preparat enguany tres curses dins el mateix marc: El quilòmetre vertical nocturn Nit Pirineu, la Marató Pirineu, i la prova estrella, l’Ultra Pirineu.

Oriol Cardona i Jan Margarit, plata i bronze a la Nit Pirineu

La cursa vertical de cinc quilòmetres i 860 metres de desnivell positiu entre La Molina i el Niu de l’Àliga es va celebrar divendres a la nit amb victòria del jove corredor i esquiador Antonio Alcalde i la catalana i estrella en aquesta disciplina, Laura Orgué.

Alcalde va marcar un temps de 38 minuts i 2 segons, seguit d’Oriol Cardona, esquiador de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya i membre de l’Ski Club Camprodon, amb 38 minuts i 11 segons; en tercer lloc va arribar, amb 38 minuts i 14 segons, el jove Jan Margarit, del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) i membre del Centre Excursionista Pontsicà. Pere Rullan (Centre Excursionista Pontsicà) i Josep Viñas (Unió Excursionista de Vic), corredors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, han estat 5è i 7è respectivament. Marc Traserra, del CTCMC i membre de l’Associació Esportiva Matxacuca, ha estat 11è.

En noies, Laura Orgué, de la Unió Excursionsita Urgellenca, ha tornat a dominar i ha guanyat amb 42 minuts i 28 segons, seguida de Paula Cabrerizo, amb 45 minuts i 25 segons, i Maite Maiora, amb 45 minuts i 57 segons.

Genís Zapater, 4t a la Marató Pirineu

L’atleta de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, Genís Zapater, de l’Ski Club Camprodon, aconsegueix la quarta posició de la Marató Pirineu amb 4 hores, 9 minuts i 27 segons. Els podis els encapcelen Alfredo Gil (4 hores, 3 minuts i 42 segons), Dani Cazalla (4 hores, 7 minuts i 56 segons) i Jordi Bes (4 hores, 8 minuts i 53 segons).

En noies, guanyen Oihana Kortazar (4 hores, 31 minuts i 36 segons), Eli Gordón (5 hores, 2 minuts i 33 segons), i Estelita Santin (5 hores, 36 minuts i 2 segons).

Anna Comet, 5a a l’Ultra Pirineu

Kilian Jornet i Emelie Fosberg dominen l’Ultra Pirineu amb uns temps de 12 hores, 3 minuts i 27 segons ell, i 13 hores, 39 minuts i 33 segons ella. El podi masculí el van completar Zaid Ait Malek (12 hores, 12 minuts i 23 segons), i Miguel Angel Heras (12 hores, 20 minuts i 35 segons).

En noies, la nepalesa Mira Rai domina per sobre de Núria Picas (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i queda segona amb un temps de 13 hores, 43 minuts i 49 segons. Picas fa una marca de 14 hores, 13 minuts i 1 segon. La corredora de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya, Anna Comet, de la Unió Excursionista de Vic, aconsegueix una fantàstica cinquena posició amb 16 hores, 36 minuts i 18 segons.