FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 25/11/2023

Oriol Cardona marca la traça a seguir a Val Thorens

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Inici espectacular de la Copa del Món d’esquí de muntanya per Oriol Cardona (Ski CLub Camprodon). El banyolí ha sumat la seva primera victòria en la prova d’esprint de la Copa del Món, a la jornada de dissabte on ha superat al basc Iñigo Martínez de Albornoz i al francès Thibault Anselmet i ha començat la temporada pujant al més amunt del pòdium.

Cardona, actual campió del món d’esprint, ha volgut desmostrar des de la primera prova que aquesta temporada serà un candidat clar al triomf final a la Copa del Món de l’especialitat i que lluitarà per la combinada.

El català ha dominat des del principi les rondes de classificació amb aquell estil tant característic de Cardona, on un té la sensació que tot està sota control tot i els nervis i les relliscades. Cardona ha caigut en la sortida de la final i com ja ens té acostumats ha tornat a fer una remuntada espectacular fins atrapar al suís Arnol Lietha i al basc Iñigo Martínez que marcaven el ritme al capdavant. Oriol Cardona, tot i la seva joventut, ha tirat d’experiència i ha demostrat que, ara per ara, és el gran dominador de l’esprint mundial.

Cardona suma la seva primera victòria en esprint a la Copa del Món

Cardona ha rematat aquest primer cap de setmana de Copa del Món amb la segona posició en relleus mixtes, on ha fet parella amb Ana Alonso. Només la parella francesa formada per Emily Harrop i Thibault Anselmet, han pogut superar a Cardona i Alonso.

El berguedà, Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà), ha tancat el top 10 en categoria esprint aconseguint un gran resultat per començar la temporada i el pallarès, Marc Ràdua (CEPS) ha estat 31è a Val Thorens.

En categoria femenina, Marta Garcia (Cerdanya Skimo Team) ha acaronat el top5 i ha sumat la sisena posició i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) ha estat 34a.

Garcia i Costa han aconseguit la tercera i la vuitena posició de la final B en relleus mixtes fent parella amb Iñigo Martínez de Albornoz i Ot Ferrer.

La pròxima cita amb la competició absoluta ja serà el 8 de gener amb els campionats europeus de l’especialitat a la Flaine (Chamonix), on els esportistes catalans tornaran a estar entre els candidats a lluitar pels primers llocs de la general.