FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/09/2021

Arriba la segona edició del Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica

Tarragonès Marxa aquàtica Entitats

Aquest diumenge la platja de Creixell (Tarragonès) serà testimoni del segon Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica, organitzat pel Club Excursionista Arítjol. Aquesta és una de les disciplina més noves de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, la qual va viure el seu primer any de vida el 2020, amb la celebració del primer Circuit Català de Marxa Aquàtica i el primer Campionat de Catalunya de la modalitat

Com en la primera edició del Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica, celebrada l’any passat a la platja del Regueral de Cambrils (Baix Camp), l’edició d’enguany es dividirà en tres modalitats. La primera serà individual i constarà d’ un recorregut de 50 metres, on caldrà emprar l’ús d’una pala a mode d’impuls per a la progressió dins de l’aigua. La segona modalitat constarà d’un recorregut de 800 metres que es realitzarà per parelles i on la progressió caldrà fer-la amb les mans. Pel que fa a la tercera, seguirà un traçat dins l’aigua de 200 metres, també en equips de 2 persones i en format eliminatòria.

Els primers campions de Catalunya de marxa aquàtica busquen relleu

El darrer any 2020 la marxa aquàtica va concloure el seu primer any de vida a la FEEC amb un èxit rotund i amb els primers campions de Catalunya de la disciplina que enguany busquen relleu. Pel que fa a la modalitat de 50 metres, Cristina Navarro (CE Arítjol) i David Martí (CE Salouenc) van ser els participants més ràpids del primer Campionat de Catalunya de marxa aquàtica. Quant a la modalitat de 800 metres, el binomi format per les germanes Anna i Berta Montaner (CE Arítjol) van endur-se la victòria en categoria femenina, mentre que la parella Oriol Gibert (CE Montblanc) i Oriol Ferré (CE Alliberadrenalina) van proclamar-se campions en categoria masculina. Finalment, la disputa pel títol de la modalitat de 200 metres la van guanyar les parelles Cristina Navarro-Elena Vilalta (CE Arítjol) i Oriol Ferré (CE Alliberadrenalina)-Oriol Gibert (CE Montblanc) les quals van penjar-se els llorers d’aquesta modalitat, estrenant el palmarès de la competició.

Què és la marxa aquàtica?

Aquesta nova disciplina sorgeix al nord de França, a les platges de Normandia i Bretanya i  consisteix a caminar pel litoral a una altura en què l’aigua arribi sota el diafragma. Actualment, la majoria de platges franceses amb les condicions necessàries ja són escenari de la pràctica de la marxa aquàtica. Les platges del País Basc o de la costa vermella són dos dels indrets on s’ha popularitzat més aquesta pràctica els darrers anys. L’activitat es recomana com un complement perfecte del senderisme tradicional i té l’objectiu de reforçament muscular i cardiovascular, i el treball en equip, ja que es realitza en grup.

L’exercici s’indica també per millorar la postura corporal, el ventre pla i l’exercici de braços. A més a més es destaca que no hi ha perill de patir cap tipus de contusió en la pràctica d’aquest exercici.

Els practicants de la marxa aquàtica han d’anar equipats habitualment amb un neoprè i opcionalment poden utilitzar un rem per poder mantenir l’equilibri. Les rutes es fan sobre itineraris determinats que s’han identificat prèviament, en platges amb poca fondària i que no hi hagi risc de causar un impacte ambiental important.