FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Llusà
Foto: Josep Llusà

Notícies - 23/09/2022

Arrenca una actuació de millora al refugi Sant Jordi

Berguedà Refugis

Dimecres 20 de setembre es va iniciar una nova fase en la millora del refugi Sant Jordi, situat al Parc Natural del Cadí-Moixeró, al terme municipal de Guardiola de Berguedà.
Uns dies després que els operaris preparessin el terreny que ha de ser la base per a la construcció del mòdul d’ampliació del refugi, dimecres es va fer la maniobra de l’encaix de les peces de fusta que constituiran el nou mòdul de l’equipament, amb l’ajuda de l’helicòpter que va transportar les diferents peces des del coll de Pendís fins al refugi.
La maniobra de construcció d’aquest nou mòdul de fusta, un annex al menjador de l’equipament, es va prolongar durant gairebé 3 hores, durant les quals es van encaixar les peces del mòdul construït prèviament en taller.
Al llarg d’aquesta setmana i part de la propera es rematarà la feina. Aquesta actuació és possible gràcies a una subvenció del Departament de Territori i Sostenibilitat a través del Parc Natural del Cadí- Moixeró que subvenciona un 70% del pressupost d’execució de l’obra a través de les Subvencions als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies. Unes subvencions que tenen per a objectiu el finançament d’actuacions per a la restauració, conservació i millora dels espais naturals de Catalunya,
els hàbitats i espècies, l’ordenació dels usos públics i les infraestructures vinculades a aquests usos, i la divulgació del coneixement i la sensibilització en relació amb la seva gestió i conservació.

Refugi Sant Jordi
Enlairat a 1.565 m d’altitud, situat al vessant sud de la serra de Moixeró, molt a prop del coll de Pendís, el refugi Sant Jordi s’inaugurà l’octubre de 1961. Actualment disposa de 44 places i forma part de la popular travessa Cavalls de Vent, la recentment cread Alta Ruta del Cadí, així com també de Muntanyes Màgiques i el GR 107 “Camí dels Bons Homes”. L’accés al refugi a través del PR-C 125, una preciosa excursió que discorre pels Empedrats, resseguint l’espectacular i encaixonada vall del riu Pendís, és
una experiència totalment recomanable. Pel què fa a les ascensions, l’estrella de la zona és el Penyes Altes del Moixeró (2.276 m), el cim més emblemàtic de la serra de Moixeró.

Josep Llusà (adjunt a l’àrea de Territori de la FEEC)