FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 09/01/2014

Arrenca la celebració de la 45a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana

Cultura

Tret de sortida dels actes organitzats enguany per les cinc entitats excursionistes de Reus per celebrar la que serà la 45a Renovació de la Flama de la Llengua Catalana, que començarà amb la intervenció de l’expresident del Parlament de Catalunya, Ernest Benach a la seu de la Secció Excursionista Club Natació Reus Ploms, a les 8 del vespre.

Durant aquest mes s’aniran realitzant els actes programats a les diferents seus de les entitats organitzadores i el primer cap de setmana de febrer se celebrarà l’homenatge i encesa renovada de la Flama. El dia 23 de febrer es tancaran les diferents activitats amb l’ofrena de la Flama en la Missa Conventual a Montserrat, on el Pare Abat Josep Mª Soler la rebrà.

L’encesa i renovació de la Flama tenen l’objectiu de refermar la voluntat de mantenir viva la llengua del poble català. Les entitats encarregades de les activitats d’aquest any són: el Club Excursionista Reddis, la Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms, l’Associació Excursionista Catalunya de Reus, la Secció Excursionista del Centre de Lectura i la Secció Excursionista del Reus Deportiu.

Una iniciativa de les entitats excursionistes

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment anual amb caràcter reivindicatiu i alhora festiu, que organitza cada any una entitat o grup d’entitats excursionista de la FEEC. Consisteix en renovar la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l’atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat sota el lema de “L’encengué la fe, la portà l’esforç i la manté la voluntat d’un poble”. Aquesta celebració, que s’organitza ininterrompudament des de 1970, vol refermar any rera any la voluntat d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana i en homenatge a Pompeu Fabra.