FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: El Joc
Foto: El Joc

Notícies - 02/08/2023

Aristot, una copa d’estiu

Alt Urgell Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Vacances? Qui ha dit vacances? la 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya torna aquest cap de setmana a les muntanyes de l’Alt Urgell per a disputar-se la 16a Trobada d’Aristot.

La cursa alt urgellenca ha avançat la seva data per aquest primer cap de setmana d’agost i diumenge serà la tercera aturada de “la nostra copa”.

Des de l’organització de la UE Urgellenca s’ha volgut mantenir el nom de Trobada per conservar aquest esperit festiu i de retrobament amb tothom que fa possible aquest esdeveniment que es converteix en una segona Festa Major per al petit poble d’Aristot.

La cursa acostuma a sorpredre amb un recorregut exigent, tècnic i amb fort desnivell d’entrada, complint les espectatives dels participants de les tres distàncies 10qm, 16qm i la de 23qm.

Eva Cristina Llobat (Club BTT Montbike) i Jose Antonio Pérez (UE Sabadell) arriben com a líders en aquesta cursa tot i tenir una classificació molt ajustada on entre els primers classificats i els cinquens de la general hi ha poc més de 30 punts. Aristot pot començar a marcar l’esdevenir de la 21a edició de la Copa Catalana de Curses per Muntanya.

Llobat i Pérez buscaran seguir enfortint el seu lideratge tot i la poca diferència a la classificació. Noelia Gutierrez (GE Manlleu) i Montse Barrera (CE Donaalpina), segona i tercera a la general, intentaran retallar les estretes diferències per encarar les dues últimes proves amb opcions al títol. No cal descartar a Carolina Rius (CC Ibers Trail Running) que després de no poder participar a la Molló Trail, tornarà per a sumar punts com ja va fer amb la tercera posició a Biberons.

En categoria masculina Pau Lleixà (CCE Trencacims), tercer a Biberons, i Miquel Cruz (AE Matxacuca) es perfilen com a principals rivals per assaltar el lideratge de Pérez. A la festa s’hi sumaran Marc Rota (CA Torelló)  i Sergi Beltran (EKKE Lleida) que de ben segur que voldran presentar candidatura a títol a la cursa urgellenca

En l’última edició Anna Hernàndez (GE Oliana) i Josep Pagès ( CE Maçanetenc) van emportar-se la victòria a l’Alt Urgell i van apretar la classificació que es va decidir a la Garrotxa.

La trobada d’Aristot serà el punt mig d’aquesta 21a Copa Catalana de Curses per Muntanya que es decidirà a la tardor al Montsant i FemSui, per completar el calendari de cinc curses de la competició.

Consulta Classificació General