FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 21/08/2022

Aristot ensenya la millor cara d’una Copa sense treva

Alt Urgell Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Sota l’atenta mirada de la sempre icònica serralada del Cadí, el petit poble d’Aristot (Alt Urgell), ha estat el lloc triat per a la disputa de la quarta entrega de la XX Copa Catalana de Curses per Muntanya.

La baixa de Natalia González (AD Running Vigia) , actual líder de la competició, ha marcat la cursa i ha apretat encara una mica més la classificació femenina.

En una cursa molt disputada una de les revelacions agradables de la temporada, l’Anna Fernàndez (GE Oliana) s’ha acabat emportant els punts i la cursa a la butxaca. Fernàndez no ha tingut massa temps per respirar, ja que just quan feia l’entrevista com a guanyadora a meta, Núria Tarragó (FAES) ja s’ha afanyat a abraçar a la guanyadora i Núria Hospital (CE Trail Camí dels Ibers) ha creuat també la línia de meta.  Marta Llagostera (GE Oliana) i Anna Pujol (CE Madteam) han tancat el top cinc de la cursa i deixen la classificació de la general en un autèntic mocador.

González es manté com a líder amb 288 punts i haurà d’estar pendent de les molèsties físiques que arrossega per veure com arriba d’aquí menys d’un mes al Taga on es disputarà el campionat de Catalunya i la cinquena prova de la Copa Catalana. Anna Fernàndez se situa amb 240 punts i Núria Tarragó amb 248 i amb les mateixes curses disputades que González. No cal oblidar a Anna Pujol que es manté segona a la general però amb una cursa més que les tres anteriors.

A Aristot, aquesta igualtat ha quedat clara amb el grup capdavanter que ha anat plegat durant bona part de la cursa. Un atac final d’Anna Fernàndez, que havia anat escalant posicións a la pujada en un grup on hi havia les cinc primeres de la general, ha estat definitiu i les dues millors baixadores del grup, la mateixa Fernàndez i la bagenca Núria Tarragó, han aconseguit imposar-se a la meta d’Aristot.

En categoria masculina el guió ha estat pràcticament idèntic. L’alt empordanès, Josep Pagès 2:26:49 (CE Maçanetenc), ha estat la sorpresa de la cursa i s’ha emportat la victòria i els 100 punts que situen en el llocs de privilegi de la general. Pagès que era setè a l’acumulada de la Copa, se situa amb 248 punts dins del top 5 de la competició i havent disputat les quatre curses. A Pagès l’han acompanyat al pòdium Marc Rota 2:27:47 (CE Torelló) i Xavi Sebastià 2:27:56 (Club Alpí Virtual), els tres han entrat a meta separats per 1 minut. El top cinc l’han tancat els dos principals aspirants al títol, Marc Ollé (GE Oliana) i Genís Porqueras (CE L’Areny). Porqueras manté el lideratge amb una cursa més disputada que Ollé però Pagès i Rota entren de ple a la lluita pel títol de la general i faran que les dues últimes curses recordin el duel viscut l’última temporada entre Sergi Garcia i David Rovira.

Els participants han superat 23KM i 1950md+ en un traçat nou i que ha convençut a la majoria de participants. Un ascens exigent de pràticamet 1500m en el tram inicial i una baixada tècnica i amb un traça desequilibrant han estat determinants per el que ha estat el quart capítol de la XX Copa Catalana de Curses per Muntanya.

Destacar també la participació en categories de base on l’escola dels Yetis de Collserola i l’Escola de Trail del Moianès han estat les principals dominadores d’aquestes categories.

La Trobada d’Aristot ha arribat a la seva 15a edició com una de les curses consolidades del calendari i tot i les dates complicades al mes d’agost ha acollit als principals corredors i corredores del país.

Consulta tots els resultats d’Aristot