FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 05/08/2021

Aristot decidirà els millors equips de Curses per Muntanya

Alt Urgell Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 14a Trobada d’Aristot, organitzada per la Unió Excursionista Urgellenca, acollirà aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de curses per muntanya per equips de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La cursa es disputarà aquest diumenge 8 d’agost a Aristot, a la comarca de l’Alt Urgell.

La prova tindrà un recorregut de 23km i 1750m de desnivell, i transcorrerà per un terreny d’alta muntanya, a més de 2.000m. d’alçada en molts dels trams del circuit. El punt culminant de la cursa és la pujada al Turó Punçó (2.495 metres). Tot i això, els corredors que no vulguin participar al Campionat tindran la opció de fer la versió Pro, de 10km de distància i 600m de desnivell, o la Open, de 6km de distància i 300m de desnivell.

Les inscripcions a la cursa estan obertes fins aquest divendres 6 d’agost a les 12h i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.

Equips aspirants a pujar al podi

Alguns dels millors corredors catalans ja s’han assegurat un lloc al campionat. Fins ara, alguns dels equips favorits que han confirmat la seva participació són el Centre Excursionista Pontsicà, el Club Centre Excursionista Trencacims, el Club Excursionista Arítjol, el Club Excursionista UECAnoia i la Unió Excursionista Urgellenca, tots aspiraran a agafar el relleu del CEM la Cameta Coixa que es va emportar la victòria l’any passat a la cursa dels Biberons

Els orígens de la Trobada Atlètica d’Aristot

La Trobada Atlètica d’Aristot va nèixer l’any 2007 com un acte més de la festa major del poble, amb caràcter no competitiu. Mica en mica la Trobada va anar agafant un caire més competitiu i va acabar formant part l’any 2009 del Cadí Circuit Fer de l’Alt Urgell. Finalment, l’any 2017 va entrar a formar part del calendari de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i aquest any ja celebra la seva 14a edició.

Com explica l’entitat organitzadora, la prova ha volgut conservar el nom de “Trobada” amb la intenció de conservar l’esperit festiu i de retrobament amb tots els que fan possible aquest esdeveniment, que és juntament amb la Festa major, el més important de l’any.