FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 14/05/2019

Àmplia representació de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya a la Matheysins

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Després del bon regust de boca que va deixar el primer contacte amb la Copa del Món d’aquesta temporada al Japó, la Selecció Catalana de Curses per Muntanya tornarà a competir en l’elit, aquest cop a Saint-Honoré al departament de l’Isère a França.

L’Skyrace des Matheysins és la quarta prova de les sèries mundials de la ISF i Catalunya hi tindrà un representació més que nombrosa. El seleccionador, Fernando Rosa, s’emporta fins a setze esportistes per competir aquest pròxim cap de setmana als Alps.

Una de les favorites a situar-se en el top ten de la cursa és la garrafenca Gisela Carrión (AE Matxacuca). Carrión encapçalarà la partipació femenina de la selecció on hi haurà també les berguedanes Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà), les osonenques Laia Andreu (UE Vic) i Laia Aguilar (CE Calldetenes), i la collbatonina Marta Llagostera (4000 peus AE Collbató).

Gisela Carrión comença aquesta quarta cursa amb el quinzè lloc a la general després del sisè lloc aconseguit en el debut al Japó. La resta de components femenins de la selecció buscaran els primers punts a França.

La llista de Fernando Rosa la completen en categoria masculina Gerard Españó i David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà),  Jonatan CuestaFernando López de Sagredo i Roger Martínez (CEM La Cameta Coixa), Eduard Baquer i Josep Morales (AE Matxacuca), Marc Trasserra (CE Voltraganès ARS), Albert Pujol (CE Sabadell) i s’espera també la presència d’en Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) que es troba ara mateix a Iran competint amb la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya.

La sortida d’aquesta quarta prova de la Copa del Món es durà a terme a la Matheysine (900 m), a 30 km al sud de Grenoble, als Alps francesos. Els primers quilòmetres són els més planers de la cursa fins arribar a l’anomenat ‘jardí del diable’ des d’on es començaran a salvar els 1980 m de desnivell positiu de la prova. Des d’allà, s’evoluciona en una línia de pics de gairebé 6 km, amb diversos cims d’entre 2.200 i 2.400 m d’altura, àrees tècniques, neu i una vista panoràmica de totes les muntanyes de la zona. La baixada és pràcticament tota per zona de bosc amb una pista única que portarà als participants fins a Saint-Honoré.

Classificació de la Copa del Món  

VESTEIX-TE COM LA SELECCIÓ