FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/03/2019

Aida Torres s’imposa a la prova d’escalada en bloc de Salamanca

Escalada esportiva

La catalana Aida Torres (CE Torelló) ha estat la gran campiona de la primera prova de la Copa Estatal de Bloc, celebrada a la Sala La Ola de Salamanca el passat 3 de març. Gairebé vuitanta escaladors han assistit a aquesta prova equipada amb passos exigents i moviments complicats per Marco Jubes i Carlos Catari.

La jove de setze anys va firmar una impecable victòria en la seva primera participació en una prova absoluta de Copa d’Espanya de bloc, després de resoldre dos dels quatre blocs amb només quatre intents. La tercera posició també l’ocupava una catalana, en aquest cas Rut Monsech (CE Alpicat), amb dos blocs en onze intents. Les va acompanyar al podi l’aragonesa Rebeza Pérez, que va resoldre dos blocs en set intents. Entre les vuit finalistes que també van disputar la final s’hi trobaven les també catalanes Helena Alemán (CM Sant Llorenç) i Maria Benach (CM Sant Llorenç).

Pel que fa a la categoria masculina, entre els vuit finalistes s’hi trobava el català Héctor Bazán (GE Manlleu). També hi havia el canari Jerome González, però federat a la FEEC pel CM Sant Llorenç, qui va aconseguir ocupar el tercer calaix del podi després de resoldre dos dels quatre blocs. La final masculina va estar molt disputada, amb un nivell alt de superació de blocs. El vencedor va ser el basc Mikel Linacisoro, després de resoldre tres dels quatre blocs proposats. El madrileny Éric López va resoldre els mateixos blocs que Jerome, però la classificatòria es va acabar decidint per zones.

Les finals van regalar molts pocs TOPS, amb blocs gairebé impossibles i passos llargs i d’equilibri.

En ser un prova espanyola, els esportistes catalans no hi van assistir com a Selecció Catalana, sinó que ho van fer a nivell individual a través del seu club o entitat. Per tancar aquesta copa manquen dues proves: una que se celebrarà el 16 de març a la sala Awesome de Fuenlabrada (Madrid) i la que decidirà els campions, l’11 de maig, a la sala Cereza Wall de Plasencia.

Fotos / Manolo Navarro