FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEEC
Foto: CTEEC

Notícies - 17/08/2021

Aida Torres, Rut Monsech i els germans Macià participaran al Campionat del Món Juvenil d’Escalada a Rússia

Escalada esportiva Escalada

Els escaladors i escaladores de la FEEC, Aida Torres (CE Torelló), Rut Monsech (CE Alpicat), Lau i Lluc Macià (CE Esparreguera) competiran al Campionat del Món d’escalada esportiva juvenil a Voronezh, Rússia. Aquesta cita tan esperada s’havia de celebrar l’any passat però la pandèmia va obligar a la Federació d’Escalada de Rússia i a la Federació Internacional d’Escalada Esportiva (IFSC) a ajornar la competició. Després d’una llarga espera, els millors escaladors juvenils de tot el món podran anar finalment a Rússia a competir en les tres modalitats d’escalada esportiva (bloc, velocitat i dificultat) entre els dies 21 i 31 d’agost.

Participants i categories

La FEDME ha donat a conèixer la llista de convocats que participaran a la cita de Rússia. En total seran 10 escaladors, 5 femenines i 5 masculins. Entre ells, Aida Torres (Júnior), Rut Monsech (Júnior), Lluc Macià (Youth A), Lau Macià (Youth B), Ana Belén Argudo (Júnior), Iziar Martínez (Youth A), Raúl Escribano (Youth B), Maria Laborda (Youth A), Alejo Bernabé (Youth B) i Alberto García (Youth B).

Pel que fa als catalans, Aida Torres competirà en les tres disciplines d’escalada de competició, la velocitat, dificultat, i la seva especialitat, el bloc. Rut Monsech i Lau Macià també competiran en les tres modalitats, mentre que Lluc Macià només participarà en les competicions de bloc i dificultat.

Un any d’èxits en competicions internacionals

Els quatre escaladors catalans que participaran en el Campionat a Rússia ja s’han convertit en tots uns experts en competicions internacionals. De fet, en la darrera competició internacional, la Copa d’Europa de Bloc, Aida Torres va quedar en una envejable 4a posició. Rut Monsech, per la seva banda, aquest any va guanyar una medalla de bronze a la Copa d’Europa d’Escalada de Dificultat Juvenil a Ostermundigen (Suissa) en la modalitat de dificultat.

Algunes de les competicions a les que han pogut participar aquest any són la Copa del Món d’escalada de dificultat a Briançon (França), la Copa del Món d’escalada de dificultat a Briançon (França), la Copa d’Europa Juvenil a Puurs (Bèlgica), la Copa d’Europa d’escalada de dificultat a Ostermundigen (Suissa) i la Copa d’Europa d’escalada Juvenil a Imst (Àustria), entre altres.