FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Climbing Federation of Russia
Foto: Climbing Federation of Russia

Notícies - 09/08/2021

Les escaladores catalanes destaquen a la Copa d’Europa de Bloc a Cracòvia

Escalada

Aida Torres torna a demostrar el seu talent en competicions internacionals. L’escaladora de 18 anys de la selecció catalana ha estat a punt de pujar al podi de la Copa d’Europa de Bloc aquest passat cap de setmana a Cracòvia, Polònia, quedant en quarta posició.

Aquesta és la segona Copa d’Europa en la que competeix com a Absoluta i ja ha aconseguit passar a les finals amb unes molt bones puntuacions. La primera Copa d’Europa en la que va competir en categoria Absoluta va ser a Klagenfurt (Àustria), a l’abril d’aquest mateix any, i en la qual va quedar en 35a posició. Quatre mesos més tard l’Aida ha pujat 31 posicions, aconseguint així passar tant a les semifinals com a les finals.

En aquesta competició, Torres ha pogut passar per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa com a Absoluta amb 2 tops i 3 zones dels 4 blocs que hi havia a les classificatòries. A les semifinals, Torres s’ha sentit més còmode amb els 4 blocs i ha pogut fer 3 tops en total, els quals li han servit per arribar a les finals, juntament amb les altres 7 competidores internacionals. Tot i això, la competència ha estat forta i el seu únic top i les tres zones no li han servit per a pujar al podi davant els tres tops aconseguits per les tres rivals que s’han acabat penjant les medalles. En primer lloc ha quedat l’alemanya Anna Lechner; en segon, la francesa Fanny Gibert; i en tercer, la italiana Giulia Medicci.

L’escaladora de la selecció catalana Rut Monsech també ha participat en aquesta edició de la Copa d’Europa de Bloc, però el seu únic top i les quatre zones aconseguides no li han servit per passar a les semifinals. Tot i això, ha passat la mitjana de les 47 participants en la categoria femenina Absoluta amb una 22a posició.