FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/06/2021

Bronze europeu de Rut Monsech i cabàs de pòdiums catalans a Madrid

Escalada esportiva Centres de tecnificació Seleccions catalanes

L’escalada esportiva competitiva catalana segueix en un dels seus moments dolços en aquest any olímpic.

Rut Montsech al pòdium de la European Youth Cup Lead

Després de l’èxit aconseguit per Aida Torres (CE Torelló) amb el subcampionat d’Europa juvenil en bloc, ara Rut Monsech (CE Alpicat) ha sumat un bronze en dificultat a l’European Youth Cup Lead, circuit europeu d’escalada on Monsech participa amb la selecció de la FEDME.

La prova celebrada a Ostermundigen, Suissa, ha deixat a l’escaladora del moianès en tercer lloc per darrera només de la francesa Camille Pouget i la suïssa Zoé Egli.

Rut Monsech s’ha classificat setena a la classificació general i s’ha colat en una final on ha aconseguit situar-se tercera a només un moviment de la primera classificada.

La selecció i el CTEEC omplen els pòdiums a Madrid

Tret de sortida aquest cap de setmana de la Copa d’escalada de dificultat Fedme que s’ha celebrat a la sala Climbat X de Madrid. La prova ha significat el retorn també de l’escalada de competició en proves estatals.

La selecció catalana i el CTEEC han debutat també en competició i els resultats han tornat a deixar clar el nivell capdavanter de l’escalada catalana.

En categoria absoluta femenina Maria Benach (CE Sant Llorenç) ha aconseguit pujar al segon calaix del pòdium en una lluita amb l’extremenya Antía Freitas que ha estat la dominadora de la competició.

Benach ha estat l’única que ha pogut plantar cara a Freitas i han arribat les dues a la darrera secció amb opcions. Freitas però ha aconseguit finalment emportar-se la competició. El pòdium femení l’ha completat l’australiana Angie Scarth-Johnson.

En absoluts masculins Guillem Monsech (CE Alpicat) ha aconseguit també pujar al tercer calaix del pòdium, al mateix temps que la seva germana, Rut, ho feia a Suïssa ell ho aconseguia a Madrid defensant els colors de la selecció catalana.

Pere Borrell (UE Sabadell) ha estat el nom propi en categoria sub-20 masculina, ja que s’ha emportat el primer lloc i ha sumat un dels quatre ors de la delegació catalana. Els altres els han aconseguit Lucía Miranda (UEC Cornellà) a la sub18 femenina i el doblet en sub 14 femení per a Geila Macià (CM Sant Cugat) i masculí per a Roc Verges (CE Madteam).

A aquests ors cal sumar-hi el doblet de plates en categoria sub14 de dos membres més del CTEEC. En femení segon lloc per a Júlia Benach (CM Sant Llorenç) i en masculí segon lloc per a Bernat Munne (CE Madteam).

L’11 i 12 de setembre serà el torn de la segona prova de la Copa estatal d’escalada de dificultat a la sala Climbat La Foixarda de Barcelona. La tercera i última se celebrarà el 2 i 3 d’octubre a la sala Climbat de Zaragoza