FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec - FEDME
Foto: Javi Pec - FEDME

Notícies - 04/06/2023

Aida Torres i Lluc Macià, els escaladors amb més regularitat al circuit estatal de bloc

Escalada esportiva Escalada

Aida Torres i Lluc Macià se situen entre els escaladors més regulars a la competició estatal aquesta temporada. Torres és medall d’or i Macià la plata a la clasificatoria general de la Copa.  Joel Codina i Rut Monsech, quarts a la general.

La Selecció Catalana d’Escalada ha participat a la tercera i última prova de la Copa estatal de bloc i velocitat que s’ha celebrat al Parc Juan Carlos I de Madrid.

L’esdeveniment ha estat la prova final d’aquest circuit compost el 2023 de tres proves (Oviedo, al març, Conca, al maig i ara Madrid al juny).

La prova estatal de bloc, en la que tots els competidors catalans han estat finalistes, ha estat marcada per la calor durant la jornada de dissabte i la pluja a les finals de diumenge, complicant una mica més la performance dels escaladors.

Amb una segona posició a Oviedo i una primera a Conca, Aida Torres (Centre Excursionista Torelló) es posicionava com una de les clares favorites a la medalla d’or del circuit. La de Torelló no ha fallat i tot i quedar-se fora del podi a Madrid ha estat més que suficient per imposar-se amb solvència a la general.

Rut Monsech(Club Excursionista Alpicat)  repeteix al tercer calaix a Madrid com va fer a Oviedo, aquest cop resolent 2 dels blocs proposats a la final. Monsech va ser sisena a Cuenca i finalment quarta a la classificació general.

Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera) passava segon la ronda de classificació per finalment acabar-se imposant a la prova madrilenya amb dos blocs resolts i fins a 4 zones. Macià tanca amb aquest or una gran temporada al circuit estatal fent-se amb la medalla de plata a la general de la Copa: tercer a Oviedo, quart a Conca i finalment guanyador a la tercera i última prova.

Joel Codina (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI), vuitè finalista a Madrid aconsegueix gràcies a la seva regularitat una meritòria quarta posició a la general. El també català Cedric Lluc, es penja el bronze a la prova de Madrid. El basc Mikel Linacisoro ha pujat al segon esglaó.

La prova de velocitat també s’ha resolt amb una medalla per la selecció gràcies a Carla Martínez Vidal (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI). i un temps de 7,52.

Dissabte es van dur a terme la competició de les categories de promoció en la qual va participar el Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya amb fins a 7 esportistes.

La prova de bloc s’ha resolt amb molt bons resultats pel combinat català. Cal destacar a la sub 14, l’Abril Farrús (Centre Excursionista de Lleida) medalla d’or a la prova madrilenya amb quatre blocs de quatre proposats resolts i medalla de plata a la general. Un cop més el podi de la sub 16 ha estat copat per les escaladores catalanes. S’ha imposat Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç). Segona Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) ambdues amb quatre blocs resolts i tercera Emily Pescetto (Centre Muntanyenc Sant Llorenç).

A la prova de velocitat Manel Navarro (Unió Excursionista de Catalunya de Tortosa). es queda a les portes de la final amb una semifinal en la qual una relliscada l’ha deixat sense opcions a podi, parant el crono en 20,57.