FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/07/2014

3x3mil’, el repte de tres muntanyencs catalans de recórrer tots els tres mil dels Pirineus

Alpinisme

Els corredors de muntanya i alpinistes catalans, Josep Cuadrat, Òscar Pérez i Quico Martí, recorreran tots els tres mils dels Pirineus durant vint dies consecutius. El repte quen han anomenat “3x3mil” es realitzarà per un itinerari que va d’oest a est, des del massís del Balaitús al massís de la pica d’Estats.

Aquest repte que suposa recórrer els 212 cims de més de 3.000 metres dels Pirineus comença el proper cap de setmana, el primer del mes de juliol. Els alpinistes d’aquesta aventura ho faran tot a peu, sense utilitzar cap vehicle per als enllaços entre massissos, tot i que comptaran amb un suport logístic als finals d’etapa. Els tres catalans tenen pensat passar les nits en refugis, albergs o campaments base establerts per l’equip que els donarà suport.

Una aventura oberta per a qui els vulguin acompanyar

El recorregut del repte “3x3mil” està pensat perquè en tres de les etapes se’ls pugui acompanyar: de Piau Engaly a Riumajou, de Cavallers a Guingueta d’Àneu i de Guingueta d’Àneu a la Vall Ferrera. Són tres etapes sense dificultat tècnica obertes per a tothom qui estigui preparat físicament i vulgui acompanyar als tres alpinistes. Els tres catalans cobriran uns 500 quilòmetres i realitzaran un desnivell positiu de més de 55.000 metres. L’aventura, que té prevista una durada d’entre 18 i 20 dies.