FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Activitats

47a Festa de la Cançó de Muntanya

La Unió Excursionista de Sabadell va ser l’encarregada de la 47a edició de la Festa de la Cançó de Muntanya el 29 de maig de 2011, a Sabadell, una cita anual de les Corals de les entitats excursionistes de Catalunya.

Amb motiu del 50è aniversari de la Coral de la Unió Excursionista de Sabadell es va sol·licitar i obtenir l’organització de la Festa de la Cançó de Muntanya, la qual es va celebrar a la nostra ciutat, amb el concert de les corals participants a la Faràndula. La Coral de la UES participa en aquesta festa gairebé des dels seus inicis i en aquesta ocasió reuneix 6 corals amb un total de més de 100 cantaires.

L’Ajuntament de Sabadell va rebre a tots els participats al matí al saló de Plens. Joan Auladell, director de la Coral de la UES va agrair la rebuda i va manifestar: tot cant que sigui digne de cantar a la muntanya s’admet al repertori d’aquestes formacions”. De la seva banda, Ricard Estrada, regidor de Sostenibilitat i Ecosistemes, va assenyalar la connexió que tenen aquest tipus de coral amb la natura i ha dit que els orígens de la Coral en plena dictadura són els mateixos de molts dels centres excursionistes del país que seguien camins de recuperació cultural a través de l’amor a la muntanya, a la música, a la ciència i ens han deixat fins avui un conjunt d’obra feta i d’entitats amb una forta vitalitat”.

La recepció oficial va culminar amb la interpretació de dos cants populars com són La Muntanya Venerada de J. Sancho Marraco i Les Violes Grinyolant de W. Geissler.

Posteriorment, a les 12 del migdia, les corals han participat a la missa de Sant Fèlix. La resta de la programació del dia continuarà amb un dinar de germanor, un assaig i un concert, per la tarda a l’Església de Sant Fèlix.

La Coral de la UESLa Coral de la Unió Excursionista de Sabadell es va fundar el 8 de novembre de 1961. Des dels seus inicis s’ha dedicat a difondre el cant, especialment en l’àmbit excursionista. A més de cantar per les muntanyes i ermites d’arreu de Catalunya -els seus indrets preferits-, també han actuat a països d’arreu del món. La Coral actua des dels seus inicis a multitud d’actes socials i ha col·laborat en diferents trobades com el Dia Internacional del Cant Coral a Barcelona i festes tradicionals. Com a coral excursionista ha actuat en espais tan emblemàtics com la catedral de Girona, Tarragona, Montserrat, Núria i l’amfiteatre de Tarragona. A la resta de l’Estat han actuat a la catedral de Lleó, Burgos, Àvila, Salamanca i altres indrets com el santuari de Covadonga, Finisterre, Madrid, Toledo, Conca, la basílica del Pilar i l’amfiteatre de Mérida.

A l’estranger, al llarg dels anys, han visitat i actuat al santuari de Lourdes, Solems, la Bretanya, Sant Michel, Reims, Estrasburg, Heidelbert, Bayreuth, els jardins del teatre i la tomba de Wagner, Ausgsburg en les festes del mil·lenari, la catedral de Viena en la festa de Sant Llorenç, la catedral de Colònia, la plaça de la teulada d’or i la catedral d’Innsbruck, Melk i una recepció a Mariazel, Salzburg i el Palau de l’Arquebisbe, la catedral i els jardins de Mirabell, Zermatt i el cim de Jungfraujoch, les Dolomites, la catedral de Berlín, la Porta de Brandenburg, Praga i la tomba de Grieg. Una dels moments més significatius de la seva història és l’actuació a Sant Pere de Vaticà, en l’audiència papal, quan van fer ofrena a Joan Pau II del llibre fet per la Coral sobre els santuaris marians de muntanya a Catalunya. En Joan Auladell va ser el director de la Coral des de 1961 i fins el 2015. Quan es va donar pas a La Carena, la nova coral de la UES.

Recepció a l’Ajuntament de Sabadell en motiu de la 47a Festa de la Cançó de Muntanya