Kilian Jornet guanya les dues proves de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya a Andorra | FEEC

Notícies - 27/01/2015

Esquí de muntanya

Andorra ha acollit aquest cap de setmana dues proves de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya amb una cursa individual i una altra de vertical on en tots dos casos s’ha imposat l’atleta de la Cerdanya, Kilian Jornet (Club Poliesportiu de Puigcerdà), que ja és líder de la Copa del Món en modalitat de cronoescalada. Totes dues proves Open del calendari de competicions d’Esquí de Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Dissabte 24 de gener es va celebrar la prova individual, amb quatre pujades i quatre baixades amb un desnivell positiu total de 1.250 metres. El podi el van completar el francès Xavier Gachet i l’italià Robert Antonioli. Nil Cardona (Ski Club Camprodon) va aconseguir una 16a posició, Marc Pinsach (Colla Excursionista Cassanenca) va arribar en 24è lloc i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) 28è. Clàudia Galicia (Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses), per la seva banda, va aconseguir el tercer lloc del podi al costat de les franceses Laetita Roux i Axelle Mollaret. Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) va ser 5a, i Marta Garcia (Club Excursionista de Calldetenes) 7a.

Diumenge 25 la prova vertical, disputada a Arinsal, consistia en un circuit vertical de 740 metres de desnivell positiu. Després de la victòria de Kilian el podi l’han completat l’alemany Anton Palzer i el suís Werner Marti. Marc Pinsach ha rascat el la 3a posició però s’ha quedat amb un 4t lloc i els germans Nil i Oriol Cardona, 11è i 12è respectivament. Amb noies la victòria se l’ha endut la indiscutible guanyadora, Laetitia Roux, seguida per la suïssa Victoria Kreuzer i la també franesa Axelle Mollaret. Clàudia Galicia i Marta Riba van ser 5a i 8a respectivament.