La Travessa dels 5 circs (volta al “Monte Perdido”)

Data de l'esdeveniment:
21/09/2019
Data de fi:
24/09/2019
Població:
Barcelona (08030)
Comarca:
Barcelonès
Telèfon:
688920377
Web:
En la categoria:
Excursionisme
Organitza:
CORDADA, ASSOCIACIÓ EXCURSIONISTA

Pel Pont de la Mercè us proposem fer una de la travesses més espectaculars que es poden fer als Pirineus en 4 dies.

Si el Parc Nacional d’Ordesa i Monte Perdido és una joia de la natura, la seva rèplica al costat francès, el Parc National dels Pyrénées, no es queda curt en bellesa. Les característiques del rocam, de caire calcari, facilita uns processos peculiars d’erosió diferents a la resta de la gran serralada. És per això que les parets són especialment grans, com les del circ de Gavarnie, 2.000 m entre la seva base i els cims de més de 3.000 m que el limiten.

Descripció del recorregut:
La nostra aventura anirà recorrent els grans circs d’aquesta privilegiada regió: començarem pel de Pineta, ens enfilarem cap el circ de la Munia i tot baixant ja per França, gaudirem del circ de Tromouse. És la jornada “reina”, ens esperen uns 1.600 m de desnivell en uns 16-17 km. Etapa de 8 a 10 hores, sense córrer. Passarem la nit a l’alberg.

La segona etapa ens recuperem del susto, travessem el cim d’Estaubé i tot gaudint de les vistes dels Astazous, anem a petar al refugi Espugnettes, a passar la nit. 1.000 m de desnivell, en uns 13 km. Unes 5 /6 horetes xino xano.

La tercera etapa és la més maca, anem a gaudir del circ més espectacular: Gavarnie. Després travessarem la mítica bretxa de Roland i baixarem suaument cap al refugi de Goriz. 1.200 m i uns 14 Km. 7/8 hores.

La darrera jornada travessarem pel coll de Pineta i gaudirem des de dalt del circ del mateix nom i ja cap a baix, a tancar el cercle. 500 m de desnivell positiu 12 km.

Valoració global:
Dificultat tècnica: en alguns passos caldrà fer servir les mans per progressar (grimpada), molt poc difícil.
Esforç físic: Cal comptar que cada dia es caminen hores (a ritme tranquil) i que son consecutius. Haurem de portar roba de recanvi, un sac llençol i una mica de menjar.

Pels dos conceptes, posem aquesta travessa a la modalitat “plus”, però en definitiva és una activitat apta per a qualsevol excursionista entrenat que no pateixi vertigen i li agradin els reptes i l’aventura.

Preu inscripció (inclou organització i guia de Cordada):
socis: 200 €
socis* “30”: 195€
socis* “60”: 190€ €
no socis: 210 €

* que sumen 30 o 60 dies d’activitat com a socis/es

Altres despeses: transport màxim 25€ que es paguen “in sito”.

Altres despeses, pròpies + del guia i que es paguen “in sito” (allotjament, menjar i transport), compteu un màxim de 200€.