58a Marxa d’Orientació i Regularitat

Data de l'esdeveniment:
05/05/2019
Data de fi:
05/05/2019
Població:
Sant Joan de les Abadesses (17860)
Comarca:
Ripollès
En la categoria:
Marxes tècniques
Organitza:
UNIÓ EXCTA. SANT JOAN DE LES ABADESSES

Les marxes tècniques regulades són proves competitives per equips on guanya qui millor s’adapta a la velocitat establerta per l’organització, que es calcula en base a un ritme de caminar normal i regular adaptat al terreny. Per comprovar qui s’adapta millor a la velocitat proposada s’estableixen controls horaris on s’anota el temps efectuat en un tram per comparar-lo amb el temps que s’hauria d’haver fet segons la velocitat establerta per l’organització.
D’aquesta manera, penalitza tant si es va massa ràpid com si es va massa lent. La Marxa de Sant Joan de les Abadesses històricament també ha incorporat el factor d’orientació: l’itinerari no està marcat i s’ha d’esbrinar plànol en mà amb uns punts assenyalats pels quals s’ha de passar en l’ordre establert i pel camí més lògic. Després de 4 anys d’absència, la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses va tonar a organitzar una nova edició de la Marxa d’Orientació i Regularitat l’any passat. I enguany ja arriba a la 58a edició.

Una forma amena i enriquidora de gaudir de les nostres muntanyes. És una activitat tan arrelada i tradicional a l’entitat que ja porta més de 50 edicions.