FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Formació

Estades d’escalada 2022

Ratio 1:6

El refugi d’Agulles de Montserrat, acollirà les estades d’escalada per a joves d’entre 14 i 17 anys que es duran a terme del 25 al 28 de juny.

Els joves que vulguin participar-hi han de ser socis d’una entitat excursionista i disposar de la llicència federativa.

Hi ha un màxim de 12 places i les estades no es realitzaran si no s’arriba als 8 inscrits. Aquestes places s’assignaran per ordre de recepció de la documentació. Tanmateix, si hi hagués més sol·licituds que places, tindran preferència aquells esportistes que no hagin participat prèviament en estades de la mateixa modalitat en primer lloc i en altres estades de la FEEC en segon.

Els joves interessats en participar-hi han de tenir una forma física adient i haver practicat l’especialitat anteriorment, així com disposar del material necessari. Per a preinscriure’s s’haurà d’entregar la sol·licitud d’inscripció, el currículum esportiu i la documentació adjunta que es requereix a la seu social de la FEEC (Rambla, 41 Pral. 08002 Barcelona), enviar-ho per correu postal o per correu electrònic a estades@feec.cat.

Posteriorment, la FEEC comunicarà als esportistes acceptats com hauran de formalitzar la inscripció. La taxa d’inscripció serà de 290€ i cobrirà les despeses d’allotjament i les dietes. El desplaçament fins al lloc de trobada i el de tornada aniran a càrrec de cada participant.

La setmana anterior es farà una sessió de presentació de les estades per videoconferència, la FEEC farà arribar el link de la reunió a tots els participants. En aquesta reunió, es detallarà el programa definitiu de les activitats que es realitzaran i es parlarà de l’organització, logística, el material i altres temes d’interès relacionats.

Per a més informació, contacteu per correu electrònic a estades@feec.cat o per telèfon al 934 120 777 – ext. 2

 

Objectius

- Ensenyar conceptes bàsics de seguretat en el medi natural.

- Familiarització amb el material tècnic propi de la modalitat.

- Formar els joves en les diferents maniobres necessàries per la realització d'escalada en roca.

- Millora de la gestualitat i la tècnica en l'escalada en roca.

- Interpretació de ressenyes , graduacions i itineraris.

- Coneixença de l’historia de l'escalada a la Muntanya de Montserrat.

- Crear un bon ambient de grup, facilitar la formació de futures cordades.