FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Formació

Jornada Reciclatge Alpinisme

Nivell Jornada Reciclatge

L’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) convoca a partir d’aquest mes de febrer diferents cursos federatius per poder seguir millorant el coneixement i la seguretat a la muntanya dels federats i federades.

La propera jornada de reciclatge tractarà la metodologia de l’Alpinisme, protocols de rescat en allaus, recerca en DVA, tècnica de sondatge i palejat en rescat en allaus, ancoratges en neu, tècnicques bàsiques de progressió amb piolet i grampons i tècniques d’autodetenció, tot això es farà Ulldeter (Ripollès). 

L’horari i lloc de trobada, es confirmarà el divendres 26 de febrer a través del correu electrònic dels inscrits.

El material necessari: casc d’escalada, arnès, grampons, piolet clàssic, DVA, pala, sonda, dos anells de cinta plana i 120cm, davallador/assegurador (tipus Reverso/ATC), corda dinàmica de 60mt i 8/9mm, cordino 6/7mm i 120cm per machard i 3 mosquetons de seguretat.

Equipament: botes d’alpinisme amb sola rígida, pantalons i jaqueta impermeable i transpirable (tipus goretex), roba interior tèrmica, folre polar, dos parells de guants (uns de gruixuts impermeables i uns de més fins), barret i/o buff, ulleres de sol
(mínim cat.3).

Menjar i aigua per tota la jornada. Crema solar d’alta protecció, farmaciola i manta tèrmica.

Per accedir al reciclatge, s’ha de disposar de la llicència federativa anual 2021 i tenir coneixaments d’alpinisme així com el material necessàri per la pràctica.

El cost del curs seràd e 5€ i el calendari pot ser subjecte a algun canvi.

Procediment i termini d’inscripció: Les persones que vulguin inscriure’s al curs hauran de fer-ho a través del gestor d’inscripcions  fins al dia 25 de febrer. El mínim per fer el curs és de 12 inscrits.

Al al web de la FEEC s’informarà de la resta dels pròxims cursos. Tots aquests es faran seguint el protocol sanitari i la normativa establerta en el DOGC 8335 SLT 275/2021.

Per  més informació contactar amb l’ECAM, ecam@feec.cat o al telèfon 683701521.

Objectius

L’objectiu d’aquesta formació és que els formadors i col·laboradors de les entitats,  complementin els coneixements de metodologia en l'alpinisme a través dels tècnics especialistes de l'ECAM.