FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Formació

Jornada de Reciclatge d’Escalada a la Morera de Montsant

L’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM) convoca a partir d’aquest mes de febrer diferents cursos federatius per poder seguir millorant el coneixement i la seguretat a la muntanya dels federats i federades.

El dissabte 13 de març, es farà una jornada de reciclatge d’Escalada al Priorat, a la Morera de Montsant, que tractarà les reunions equipades i desequipades, com trencar factor 2 en ambdós casos, col·locació d’assegurances flotants, ràpel autoassegurat, com remuntar cordes amb mitjans de fortuna i ajudes al segon de la corda.

El curs, està destinat als federats que de forma voluntària, col·laboren amb les activitats formatives que es fan a l’entitat excursionista i oberts a tots els federats i federades.

El material necessari per a la pràctica de l’activitat és obligatori i es recordarà a tots els alumnes, així com l’horari i lloc de trobada, el divendres 12 de març a través del correu electrònic dels inscrits.

Lloc: 8:30h al Refugi de la FEEC de la Morera de Montsant que estarà obert.

Material obligatòri: Talabard, casc, corda simple i doble, peus de gat, cintes exprés, reverso, ATC o similar per a doble corda, grigri o similar corda simple, baga d’ancoratge (anchor chain), assegurances flotants, qui en tingui (tascons, tricams, friends, totem, ganxos…), 1 cordino 6mm/6mts, 2 cordinos 6mm/120 (o cordinno per maixard fet), estreps (qui estigui interessat en escalada artificial), anell cosits de 60 i 120cm i altres (qualsevol estri que l’alumne utilitzi habitualment).

Per accedir al reciclatge, s’ha de disposar de la llicència federativa anual 202, portar el material necessari i enviar abans de la sortida la declaració del responsable. L’ECAM expedirà un certificat per la mobilitat.

El cost del curs serà de 5€ i el calendari pot ser subjecte a algun canvi.

Procediment i termini d’inscripció: Les persones que vulguin inscriure’s al curs hauran de fer-ho a través del gestor d’inscripcions fins al dia 11 de març. El mínim per fer el curs és de 12 inscrits.

Al web de la FEEC s’informarà de la resta dels pròxims cursos. Tots aquests es faran seguint el protocol sanitari i la normativa establerta en el DOGC 8335 SLT 275/2021.

Per més informació contactar amb l’ECAM, ecam@feec.cat o al teléfon 683701521

.

Objectius

L’objectiu d’aquesta formació és complementar els coneixements de conducció i seguretat dels formadors i col·laboradors de les entitats, a través dels tècnics especialistes de l'ECAM. Al curs s'ampliaran continguts de seguretat, conducció, dinàmica de grups, progressió, interpretació del medi i orientació.