FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

Raquetes en Parros

Aquesta prova forma part de
2019 - 14è Circuit Català de Raquetes de neu

Val d'Aran Raquetes de neu

23 de març 2019 - 11:00

Pla de Beret

Preu 5€ Infantils fins 13 anys i la resta 15€

Entitats organitzadores

ASS. ESP. MATXACUCA

Contacte

matxacuca@gmail.com

Amb el patrocini

El proper 23 de març celebrarem a Baqueira Beret la 10ena edició de la Marxa de Raquetes de Parros organitzada per AE Matxacuca i Era Porta d’Aran, amb la col·laboració de l’Ajuntament Naut Aran, Conselh Generau d’Aran, Baqueira Beret i la Feec.

Aquí us proposem un itinerari circular, remuntant la solitària vall de Parros, passant per l’estanhons  des Clòssos, i la tornada remuntant el Cap des Clòsos i un descens més directe al Pla de Beret.

Des de l’aparcament del Pla de Beret, començarem baixant uns 2,5km seguint la pista al costat de la Noguera Pallaresa pel seu marge esquerre en direcció a Montgarri, fins la cabana de Parros. Des de la cabana, iniciem l’ascens per la vall del mateix nom. Primer pel marge esquerre del riu i, quan la vall s’estreny, passarem al vessant obac. Evitem remuntar seguint el curs del riu ja que es tracta d’una trampa on allaus de petites dimensions podrien colgar-nos. Quan la vall s’obre (cota 2.100 m),

Ens acostem cap els estanhons des Clóssos iremuntem el Cap des Closòs (esquerre) fent-li la volta pel seu vessant NO. Des del cim, descendim lleugerament, però sense ficar-nos a la vall del Barlongueta, per enllaçar amb la carena del Tuc deth Miei. La remuntem fins el mateix cim i baixem directament cap a l’aparcament de Beret.