FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

57a Marxa d’Orientació i regularitat El Cuc – SUSPESA

Aquesta prova forma part de
22a Copa Catalana

Baix Llobregat Marxes tècniques

29 de novembre 2020

Vall d’Horta

Marquet de la Roca

Entitats organitzadores

UNIÓ EXCTA. DE CATALUNYA CORNELLÀ

Contacte

93.377.32.03 / ueccornella@gmail.com

La Marxa del Cuc es una marxa d’orientació i regularitat que forma part del calendari de Marxes Tècniques i de Regularitat de la FEEC.

L’any 1927, el Centre Excursionista Rafael de Casanova va organitzar la primera de les marxes de regularitat que venia a substituir les curses atlètiques per muntanya que, durant uns quants anys, havien tingut el seu predicament i que, aleshores, havien començat a decaure.

Aquesta entitat exposa l’intent de la següent forma:  Fins ara les curses excursionistes han estat considerades com a curses atlètiques, en les quals sols homes molt forts i entrenats podíen prendre part amb probabilitats de fer un bon paper. Al costat d’aquestes proves atlètiques, tornem  a organitzar una prova de  regularitat en la qual la fortalesa corporal restarà a segon terme, front a la serenitat i la regularitat en primer lloc; al costat de les curses per a uns pocs escollits, la cursa per a tots els excursionistes.

Amb aquest criteri, la Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà organitza anualment des de 1963 “El  Cuc“ i convida a tohom a participar-hi… és “la cursa per a tots els excursionistes“.