FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

26a MARXA DUFOUR

Aquesta prova forma part de
25a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat

Baix Camp Marxes tècniques
Entitats organitzadores

CLUB EXCTA. REDDIS

Contacte

secretaria@cereddis.cat

La 26a Marxa Dufour d’orientació i regularitat, és una marxa tècnica emmarcada dins de la 25a Copa Catalana de Marxes Tècniques i Regularitat de la FEEC.

Es realitzarà el proper dia 26 de maig de 2024 al poble de Capafonts, el recorregut transcorrerà per les Muntanyes de Prades, sent la sortida a les 09:00 del matí des de la plaça de l’Església del poble.

És una prova per equips, com a màxim 3 persones per equip.

És una prova d’orientació sistema Dufour  per equips. El sistema Dufour és una tècnica d’orientació militar, que hem adaptat per convertir els recorreguts plantejats amb un joc competitiu. Consisteix amb crear un gràfic lineal, fet a escala i orientat vers el nord magnètic que haurem d’anar seguint. Tindrem marcat amb signes convencionals tot el que trobarem a cada costat del camí i tant sols canviarem de camí quan en trobem un de marcat amb una sageta i un numero que expressa els graus de desviació respecte el nord magnètic (Azimut). En aquest punt, amb l’ajuda d’una brúixola convencional, ens orientarem i seguirem la nova direcció fins al següent azimut, i així successivament.