FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

25a MARXA DUFOUR

Aquesta prova forma part de
24a Copa Catalana de Marxes Tècniques i de Regularitat

Baix Camp Marxes tècniques
Entitats organitzadores

CLUB EXCTA. REDDIS

Contacte

secretaria@cereddis.cat

La 25è Marxa Dufour d’orientació i regularitat, és una marxa tècnica emmarcada dins de la 24è Copa Catalana de Marxes Tècniques i Regularitat de la FEEC.

Es realitzarà el proper dia 22 d’octubre 2023 al poble de Capafonts, el recorregut transcorrerà per les Muntanyes de Prades, sent la sortida a les 09:00 del matí des de la plaça de l’Església del poble.

És una prova per equips, com a màxim 3 persones per equip.

Atès que es tracta d’una marxa tècnica, el recorregut es troba dins de les instruccions que es podran recollir al nostres local social (Ctra Tarragona, Carrer de Mas del Tallapedra, S/N, 43204 Reus) el dia 21 d’octubre a partir de les 18:00 hora que es celebra el sorteig de sortida dels equips.

És una prova d’orientació sistema Dufour  per equips. El sistema Dufour és una tècnica d’orientació militar, que hem adaptat per convertir els recorreguts plantejats amb un joc competitiu. Consisteix amb crear un gràfic lineal, fet a escala i orientat vers el nord magnètic que haurem d’anar seguint. Tindrem marcat amb signes convencionals tot el que trobarem a cada costat del camí i tant sols canviarem de camí quan en trobem un de marcat amb una sageta i un numero que expressa els graus de desviació respecte el nord magnètic (Azimut). En aquest punt, amb l’ajuda d’una brúixola convencional, ens orientarem i seguirem la nova direcció fins al següent azimut, i així successivament.