FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

3a Caminada pels voltants de l’Alt Urgell

Distància 8 Km / 16Km
Desnivell 500m

Aquesta prova forma part de
- 2024 - Circuit Català de Marxa Nòrdica

Alt Urgell Marxa nòrdica
Entitats organitzadores

UNIÓ EXCTA. URGELLENCA

Contacte

info.ueu@gmail.com

El proper dia 22 de setembre a la Seu d’Urgell acollirà la “Segona caminada pels voltants de l’Alt Urgell”, organitzada per la UEU (Unió Excursionista Urgellenca).

Aquesta activitat està emmarcada dins el Circuit Català de Marxa Nòrdica 2024 de la FEEC, no és competitiva i es realitza utilitzant la tècnica de la marxa nòrdica.

  • Lloc: Alàs (Alt Urgell), un poble situat a cinc minuts de la Seu d’Urgell direcció Puigcerdà.
  • Sortida: La caminada s’iniciarà al local social, situat a la part alta del poble, camí de les Peces.
  • Hora de sortida: A les 09:00 h del matí.
  • Recollida de dorsals començarà a les 08:30 h.

Es faran dues curses de recorreguts diferents. Els dos grups sortirem al mateix temps, i al cap d’uns quilòmetres ens separarem. El camí estarà marcat amb cintes, durant el camí podem trobar altres marques però sempre seguirem les que us indicarem. És imprescindible que tothom porti els seus pals de marxa nòrdica.

Podeu trobar el mapa del recorregut clicant aquí.

Descripció de les caminades: Sortirem del local social d’Alàs, travessarem els carrers del poble direcció camí de la Foranca. La major part del recorregut serà per pista dins del bosc amb trams de corriols no massa llargs fins a arribar a l’encreuament de l’Ermita de Sant Antoni del Tossal amb el poble de Cerc. En aquest punt se separen les caminades. La caminada curta arribarà fins al Mirador de Sant Antoni del Tossal, on trobarem l’avituallament, i qui vulgui podrà visitar l’Ermita. Des d’aquí baixarem per un corriol fins a agafar la pista en direcció cap al camp de tir i tornarem cap a Alàs pel camí vell a la vora del riu Segre. Acabarem pujant un petit corriol que ens portarà novament a la plaça del poble. La caminada llarga creuarà el poble de Cerc i travessarà la carretera per agafar un camí que ens baixarà fins al riu. Des d’aquí agafarem un corriol de pedra seca molt maco en direcció al Ges, i que en forta pujada ens portara novament a la carretera, girarem a la dreta i la seguirem uns cinc-cents metres fins a arribar a la Casa en Coll (Casa Forestal). Allà trobarem l’avituallament i podrem gaudir d’unes bones vistes. Baixarem per una pista pel mig del bosc, fins a tornar a creuar la carretera per pujar fins a l’Ermita de Sant Antoni, on enllaçarem amb el recorregut de la caminada curta fins a arribar a Alàs.

– És obligatori que cadascú porti el seu material de marxa nòrdica. No hi haurà opció de lloguer. L’organització recomana portar got reutilitzable propi. 
– No es podran portar gossos a la cursa. 
 Els menors d’edat hauran de presentar el document d’autorització de menors a la sortida de la cursa. 

– Els cotxes s’han d’aparcar a l’entrada del poble d’Alàs, al carrer Josep Zulueta.

Els tracks dels recorreguts els podeu trobar a la pestanya d’inscripcions “Descarregar