FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

Marxa Popular Nocturna d’Esquí de Muntanya d’Any Nou

Distància 4-5
Desnivell 380

Aquesta prova forma part de
Curses Populars Esquí de Muntanya 2024

Cerdanya Esquí de muntanya
Entitats organitzadores

LA MOLINA CLUB D'ESPORTS

La Marxa Popular Nocturna d’Esquí de Muntanya, d’Any Nou, és una marxa que organitza La Molina Club d’Esports, el pròxim 30 de Desembre. Consisteix en una pujada no competitiva que surt de la Pista Llarga de La Molina, a les 6 de la tarda i per tant l’ascensió és nocturna, i puja fins a Costa Rasa, on a dalt al Restaurant es fa un berenar-sopar amb un important sorteig de regals. Posteriorment es fa la baixada de tots els participants a la vegada, per la pista de Volta Muntanya Sagrada.

El recorregut, s’intenta canviar cada any, però depèn de les nevades naturals que hi pugui haver, i en el cas de que no sigui possible fer un recorregut aprofitant camins i boscos, i tocant al mínim les pistes d’esquí, s’opta per pujar íntegrament per les pistes que l’estació de La Molina, ens prepara i ens deixa ben innivades i preparades amb les màquines.

La distància oscil·la entre els 4 i els 5 km de pujada amb un desnivell de 380m+, es decideix els darrers dies el recorregut, segons la innivació. La dificultat és apte per a tots els públics, existint any rere any, un nombre important de persones que es posen uns esquís de muntanya amb pells de foca per primera vegada a la seva vida. També és apte per nens i nenes que tinguin la forma física suficient per afrontar aquest desnivell. El recorregut està marcat amb barretes lluminoses i l’organització col·loca controls a tots els punts on hi pogués haver alguna confusió, i per ajudar en cas de necessitat; també hi ha un equip “escombra” amb la mateixa finalitat.

La Inscripció estarà limitada a 200 participants, per la normativa d’aforament del Restaurant de Costa Rasa.

La recollida de dorsals es farà el dia 30 pel matí de 10:00 h a les 13:00 h a les oficines de La Molina Club d’Esports.
Per la tarda de les 15:00 h a les 17:00 h. a la botiga Bodymolina de la Pista Llarga.