FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Aire de Muntanyes
Foto: Aire de Muntanyes

Agenda / Competició

60è Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC

Distància 10.5Km / 15,5Km
Desnivell +1.200 / +1.800

Aquesta prova forma part de
2018 - 34a Copa FEEC - Ferrino d'esquí de muntanya per equips 2018 - Campionats de Catalunya - Per equips

Val d'Aran Esquí de muntanya
Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. DE CATALUNYA

Contacte

933 152 311
info@rallicec.cat

Enguany, el Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC, la cursa més antiga de tots els Pirineus, arriba a la 60a edició, una efemèride que se celebrarà el proper 8 d’abril a Bagergue (Val d’Aran) i serà la darrera prova de la 34a Copa Catalana per Equips FEEC-Ferrino i Campionat de Catalunya.

Els itineraris ja estan dissenyats i en breu s’obrirà la web amb tota la informació i el formulari d’inscripció. La participació al Ral·li és oberta a tothom, només cal tenir la llicència FEEC D, i hi haurà dos itineraris: un de curt i un de llarg per als més experimentats.

La primera edició el ral·li del CEC se celebrà la Setmana Santa del 1959, i el recorregut va anar des de l’Hospital de Viella a Espot. Els origens es remunten a l’any anterior, en complir-se els cinquanta anys de la fundació de la Secció de Muntanya del CEC, aquesta secció ho va voler celebrar amb diferents activitats. Es volia donar relleu a la commemoració amb un esdeveniment esportiu important. I així és com va néixer el projecte dels ral·lis, inicialment el d’esquí de muntanya i aviat el d’alta muntanya sense neu. En el d’esquí, els impulsors van ser Josep Maria Sala i Miquel Albert, que s’inspiraren en el ral·li que anualment organitzaven, rellevant-se, el Club Alpí Francès i el Club Alpí Italià, que aleshores gaudia d’un gran prestigi.