FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

49a Núria Puigmal Núria

Aquesta prova forma part de
Curses Populars Esquí de Muntanya 2024

Ripollès Esquí de muntanya
Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. DE TERRASSA

Contacte

937 883 030
centre@ce-terrassa.cat

La Núria – Puigmal – Núria és una de les curses més veteranes del Centre Excursionista de Terrassa. La primera edició data de febrer del 1966. Després de 8 anys sense fer cap edició, l’any 2016 vàrem tornar a emprendre aquesta cursa històrica de l’esquí de muntanya, realitzant la 44a edició l’any 2016 amb tan sols onze participants. Aquesta xifra va incrementar-se considerablement els anys següents passant a ser 50 participants el 2017 i arribant pràcticament a un centenar el 2018.

La cursa ha mantingut sempre la configuració original: una sortida senzilla de gairebé 1.000 metres de desnivell amb un itinerari fàcil i molt conegut, com és la ruta normal del Puigmal des de Núria per la canal de l’Embut.

Aquesta cursa té com a finalitat fomentar i divulgar la pràctica de l’esquí de muntanya i els valors que l’envolten, defugint així de les grans competicions. És per això que volem incentivar la participació d’esquiadors i esquiadores de tots els nivells, restant importància a les classificacions i premiant la participació.