FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

49a Núria Puigmal Núria – SUSPESA

Aquesta prova forma part de
Curses Populars - 2023

Ripollès Esquí de muntanya
Entitats organitzadores

CLUB MUNTANYENC DE TERRASSA

Contacte

937 883 030
centre@ce-terrassa.cat

 

La Núria – Puigmal – Núria és una de les curses més veteranes del Centre Excursionista de Terrassa. La primera edició data de febrer del 1966, i vingué realitzant-se anualment fins al 2008 que se’n feu la 43a. Després de 8 anys sense fer cap edició, l’any 2016 vàrem tornar a emprendre aquesta cursa històrica de l’esquí de muntanya, realitzant la 44a edició l’any 2016 amb tan sols onze participants. Aquesta xifra va incrementar-se considerablement els anys següents passant a ser 50 participants el 2017 i arribant pràcticament a un centenar el 2018.

La cursa ha mantingut sempre la configuració original: una sortida senzilla de gairebé 1.000 metres de desnivell amb un itinerari fàcil i molt conegut, com és la ruta normal del Puigmal des de Núria per la canal de l’Embut.

Aquesta cursa té com a finalitat fomentar i divulgar la pràctica de l’esquí de muntanya i els valors que l’envolten, defugint així de les grans competicions. És per això que volem incentivar la participació d’esquiadors i esquiadores de tots els nivells, restant importància a les classificacions i premiant la participació.