FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

20a Pocatraça – Memorial Esteve Soler

Aquesta prova forma part de
2020 - 36a Copa FEEC - FERRINO d'Esquí de Muntanya 2020 - Campionat de Catalunya - Individual

Ripollès Esquí de muntanya
Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. D'OLOT

Contacte

972 26 06 75
ceo@ceolot.cat

El CEO organitzarà el diumenge 8 de març de 2020,a la Vall de Núria, la XX edició de la Pocatraça Memorial Esteve Soler.

En aquesta cursa es dirimirà el Campionat de Catalunya Individual d’Esquí de Muntanya.

– La prova constarà de quatre itineraris: A,B,C i D, especialment escollits per a les seves característiques alpines i que els participants hauran de fer en funció de la categoria a la qual pertanyin. Aquests itineraris seran els que a continuació s’especifiquen sempre i quan el mal temps o les condicions de la neu no ens els facin variar.

El recorregut A (sèniors masculins), consta de 1.705 metres de desnivell positiu i des de Núria (1964 m.) s’enfila fins la collada de l’Embut (2.705), des d’on es baixa tota la cometa de Fontalba (2.100). Des d’aquí es puja al cim de l’Ortigar (2.737), des d’on es baixa a la coma de l’Embut (2.315). A continuació es remunta fins la serra de l’Embut (2.650), des d’on es descendeix per la coma de l’Ortigar fins arribar a Núria.

* El recorregut B (sèniors femenins i júniors masculins) consta de 1.370 metres de desnivell positiu i des de Núria (1964 m.) s’enfila fins la collada de l’Embut (2.705), des d’on es baixa tota la cometa de Fontalba (2.100). Des d’aquí es puja al cim de l’Ortigar (2.737), des d’on es descendeix per la coma de l’Ortigar fins Núria.

* El recorregut C (júniors femenins, cadets femenins i cadets masculins) consta de 1.080 metres de desnivell positiu i des de Núria (1964 m.) s’enfila fins el coll de l’Embut i des d’aquí es puja al cim de l’Ortigar (2.737), des d’on es baixa a la coma de l’Embut (2.315). A continuació es remunta fins la serra de l’Embut (2.650), des d’on es descendeix per la coma de l’Ortigar fins Núria.

* El recorregut D (infantils) consta de 485 metres de desnivell positiu i des de Núria s’enfila fins el roc dels Eugassers (2.307), des d’on es baixa fins la coma de l’Embut (2.250) i des d’aquí es remunta fins la coma de l’Ortigar (2.400) des d’on es descendeix fins Núria.

PROGRAMA:

* Dissabte 7 de març:

A la Vall de Núria (per aquells que pernocten a Núria)

– a les 18h : brífing

– tot seguit: lliurament de dorsals

* el dissabte al vespre s’enviarà a tots els corredors un mail amb el brifing.

* Diumenge 8 de març:

– a les 7:39 h : Sortida del cremallera des de Queralbs
(es recomana anar amb temps a l’estació de Queralbs per gestionar correctament l’entrega de tiquets)

– a les 8 h : Lliurament de dorsals a la sala Sant Josep, a Núria

– a les 9 h : Control d’ARVA

– a les 9:30 h : Sortida de la 20ª Pocatraça

– a les 13 h : Entrega de premis de la 20ª Pocatraça i Campionat de Catalunya Individual

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

– Inscripcions obertes fins a les 12 hores del divendres 6 de març de 2020.

– També es pot aprofitar el cap de setmana per fer esquí de muntanya el dissabte, visitar el santuari de Núria (posant el cap dins l’olla o no) i encendre una espelma a sant Bernat perquè ens empari dels riscos que, a voltes, traginen les neus.

– Les inscripcions s’hauran de fer des de la pàgina web de la FEEC i el preu serà de 30 euros amb els bitllets del cremallera inclosos.

– L’hotel de la Vall de Núria (10% de descompte una nit, 20% dues nits) i també l’alberg del Pic de l’Àliga) fan una oferta especial pels corredors i acompanyants.

– Enguany amb el preu de la inscripció es servirà un dinar que constarà d’un entrepà d’hamburguesa Natrus (la millor hamburguesa del món), amb beguda i postres.

– Els horaris, itineraris, material necessari, descomptes del cremallera per als acompanyants, reglament de la cursa i altres informacions es poden consultar a la pàgina web del CEO, clikcant AQUÍ

Esperem que enguany els temps ens acompanyi i que tots plegats (corredors i públic)

podem gaudir d’una bona prova d’esquí de muntanya amb els ingredients alpins tradicionals de la Pocatraça.