FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Centre Excursionista Olot
Foto: Centre Excursionista Olot

Agenda / Competició

19a Pocatraça – Memorial Esteve Soler

Aquesta prova forma part de
2019 - Campionat de Catalunya Individual esquí

Ripollès Esquí de muntanya
Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. D'OLOT

Contacte

972 26 06 75
ceo@ceolot.cat

El CEO organitzarà el diumenge 3 de març de 2019,

a la Vall de Núria

la XIX edició de la Pocatraça Memorial Esteve Soler.

En aquesta cursa es dirimirà el Campionat de Catalunya Individual d’Esquí de Muntanya.

La prova constarà de quatre itineraris: A,B,C i D, especialment escollits per a les seves característiques alpines i que els participants hauran de fer en funció de la categoria a la qual pertanyin.

Aquests itineraris seran els que a continuació s’especifiquen sempre i quan el mal temps o les condicions de la neu no ens els facin variar:

* El recorregut A (sèniors masculins), consta de 1.705 metres de desnivell positiu i des de Núria (1.972) s’enfila fins la collada de l’Embut (2.705), des d’on es baixa tota la cometa de Fontalba (2.100). Des d’aquí es puja al cim de l’Ortigar (2.737), des d’on es baixa a la coma de l’Embut (2.315). A continuació es remunta fins la serra de l’Embut (2.650), des d’on es descendeix per la coma de l’Ortigar fins arribar a Núria.

* El recorregut B (sèniors femenins i júniors masculins) consta de 1.370 metres de desnivell positiu i des de Núria (1.972) s’enfila fins la collada de l’Embut (2.705), des d’on es baixa tota la cometa de Fontalba (2.100). Des d’aquí es puja al cim de l’Ortigar (2.737), des d’on es descendeix per la coma de l’Ortigar fins Núria.

* El recorregut C (júniors femenins, cadets femenins i cadets masculins) consta de 1.080 metres de desnivell positiu i des de Núria (1.972) s’enfila fins el coll de l’Embut i des d’aquí es puja al cim de l’Ortigar (2.737), des d’on es baixa a la coma de l’Embut (2.315). A continuació es remunta fins la serra de l’Embut (2.650), des d’on es descendeix per la coma de l’Ortigar fins Núria.

* El recorregut D (infantils) consta de 485 metres de desnivell positiu i des de Núria s’enfila fins el roc dels Eugassers (2.307), des d’on es
baixa fins la coma de l’Embut (2.250) i des d’aquí es remunta fins la coma de l’Ortigar (2.400) des d’on es descendeix fins Núria.

– També es pot aprofitar el cap de setmana per fer esquí de muntanya el dissabte, visitar el santuari de Núria (posant el cap dins l’olla o no) i encendre una espelma a sant Bernat perquè ens empari dels riscos que, a voltes, traginen les neus.