FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC
Foto: FEEC

Agenda / Competició

Half Trail Serra Montsant

Distància 50 Km
Desnivell +2143m

Aquesta prova forma part de
2019 - Opens FEEC Curses per Muntanya

Tarragonès Curses per Muntanya
Entitats organitzadores

AGRUP. CULT. VILA-SECA (SE)

Contacte

607427994
secciomuntanya@hotmail.com

L’UTSM neix de la idea d’originar un encontre equilibrat entre un entorn natural d’un valor molt especial, com és el del Parc Natural de la Serra de Montsant; les persones que habitan els pobles integrats en el territori i els esportistes que, amb el seu fort compromís esportiu i humà, seran els que traçaran el recorregut que els uneix.

La competició arriba a la seva onzena edició, després d’estrenar-se el 2009 i d’haver augmentat any rere any el nombre de participants.

L’UTSM és una cursa a peu, assequible, malgrat els seus 105km i 5.000m de desnivell positiu, amb aspiració a oferir-nos que experimenteu la cursa en total llibertat i semiautonomia en un marc de tradició eremítica que va servir de lloc aïllat del mon als ascetes i anacoretes que buscaren voluntàriament el retorn a l’austeritat, la simplificació i la contemplació en silenci en un entorn perfecte per a això como és el Montsant (d’aquí el seu nom Muntanya Santa). A banda de la prova reina, hi ha cinc curses més.

RUN THE WORD. L’ UTSM forma part d’aquesta experiència inigualable. Les millors curses independents de tot el mon. Corre pel mon experimentant la singularitat i l’autenticitat de les curses organitzades localmente, amb els estàndars de qualitat i l’assequibilitat d’una organització global.

L’UTSM és una cursa qualificativa per a l’Ultra Trail du Montblanc. La prova reina (105km) dóna 5 punts en el nou ranking; la Long TSM (83km) dóna 4 punts en el nou ranking; i la Half TSM (57,7km) dóna 3 punts en el nou ranking. I per primer cop el TSM26 dóna 1 punt en el nou ranking.