FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

Marxa de Resistència – 24h Cap de Creus – SUSPESA

Distància 87Km
Desnivell 6.000

Aquesta prova forma part de
2021 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Alt Empordà Caminades de resistència

3 d'abril 2021 - 08:00 / 4 d'abril 2021 - 08:00

Platja del Port de Llançà

Passeig Marítim, 8, 17490 Llançà, Girona

Preu Preu federat: 44€ / Preu no federat: 51€ ***pendents de confirmació

Entitats organitzadores

UNIÓ EXCTA. LLANÇANENCA

Contacte

972 38 08 55 / unio_excursionista_llancanenca@hotmail.com

S U S P E S A

 

Es tracta de una marxa de resistència per muntanya individual de 87 Km. La filosofia de la marxa es fer un recorregut que transcorri per la regió de la Mar d’Amunt, incloent parts dins o properes als dos entorns protegits que tenim a la zona: el Paratge Natural Protegit de l’Albera i el Parc Natural del Cap de Creus.

Per donar a conèixer les activitats de senderisme i el territori per on es desenvolupa. Un itinerari d’alta exigència tant en distancia recorreguda, com en el desnivell acumulat tant de pujada com de baixada.

Transcorre bàsicament per corriols i pistes forestals, incloent trams de les Grans Rutes: GR11 – El Sender Pirenaic i el GR92 – El Sender Mediterrani. Cal destacar la bellesa del recorregut, en forma de 8 amb origen i fi a Llançà, i que transcorre pels paratges de la Mar d’Amunt amb llocs molt coneguts i emblemàtics com Cadaqués, Cala Jòncols, Cap de Creus, Sant Pere de Rodes. Però també amb petites sorpreses de paratges com Sant Silvestre i la Serra de Verdera.

És una marxa que comença a la platja amb un tram de uns 100 metres i on es té la visió del mar durant pràcticament tot el recorregut.

Aporta per tant un valor afegit important a la marxa atlètica: la unió de mar i muntanya que es dona a pocs llocs dins la nostre geografia.

Té la seva expressió en la unió dels dos grans senders mediterrani i pirinenc. Aquesta prova no es podria realitzar sense la col·laboració dels voluntaris, que son un element important i imprescindible pel bon desenvolupament del esdeveniment. Així com la col·laboració dels municipis de Llança, Colera, Selva de Mar, Roses, Cadaqués, Port de la Selva i, també, la col·laboració del Parc Natural del Cap de Creus.

Aquesta marxa va puntuar al Circuit Català de marxes de resistència, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a l’edició de l’any 2004 i va tornar a ser inclosa a la edició del 2012.