FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

9a Caminada de Sants – Montserrat

Distància 64,3Km
Desnivell +3.843

Aquesta prova forma part de
2018 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Barcelonès Caminades de resistència
Entitats organitzadores

UNIÓ EXCTA. DE CATALUNYA SANTS

Contacte

933 325 494
uecsants@uecsants.cat

Aquest dissabte 12 de maig torna la caminada que unirà el barri de Sants amb la muntanya de Montserrat. L’activitat organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya de Sants arriba a la seva 9a edició “esperem que sobretot faci bon temps perquè les previsions meteorològiques no són gaire bones, però farem tot el possible perquè la caminada surti perfecte” explica Miquel Gombau, vicepresident de la UEC de Sants i director de la caminada.

El tret de sortida es donarà aquest dissabte a les cinc de la tarda a la plaça Ramon Torres i Casanova, just on es troba la font que dóna inici als Jardins de la Rambla de Sants. Des d’aquest punt i durant 64,3 quilòmetres, els participants es trobaran fins a vuit punts d’avituallament on podran carregar-se d’energia per afrontar els 2.218 metres de pujada i els 1.625 metres de baixada. Algunes de les localitats que caldrà travessar són el Papiol, Castellbisbal, Ullastrell, Olesa de Montserrat o Collbató.

Una de les novetats d’enguany és el canvi en el recorregut durant el primer tram, a l’alçada del barri de Pedralbes, on els participants passaran pel nou camí que uneix l’avinguda Diagonal amb Esplugues de Llobregat: “Ens evitarà passar per l’Hospital Sant Joan de Déu i tampoc passarem per una cruïlla una mica perillosa”, explica Gombau. A més, també s’han modificat alguns camins del pas per la muntanya de Collserola.

Fins dijous, estan obertes les inscripcions per gaudir de l’activitat. Dimarts ja hi havia 128 inscrits i de mitjana, cadascú trigarà entre 12 o 14 hores en completar la travessa, però en les darreres edicions hi ha qui ho ha aconseguit fer en només nou hores. Gombau, però, deixa clar que l’objectiu de la caminada “no és arribar abans, sinó fer un passeig de nit i que aquest sigui assequible per a la gent”.

Un any més, s’ha treballat perquè es faci la màxima distància sobre camins de muntanya, evitant l’asfalt: “Calculem que només hi ha un 8% d’asfalt en tota la caminada”, apunta Gombau. En tot moment, el recorregut estarà senyalitzat i des de l’organització es recomana anar amb roba impermeable, una llanterna frontal, piles, una manta tèrmica i una cantimplora.