FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Centre Excta. de Cardona
Foto: Centre Excta. de Cardona

Agenda / Competició

6a Marxa del Setge de Cardona

Distància 52 Km
Desnivell +4.574

Aquesta prova forma part de
2019 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Bages Caminades de resistència
Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. CARDONA

Contacte

618 441 976 / 646 492 421
camalics@gmail.com

Segona parada del Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC, aquesta vegada amb la Marxa del Setge de Cardona, organitzada pel Centre Excursionista de Cardona el diumenge 17 de març.

L’objectiu d’aquesta edició és poder mantenir el recorregut que s’havia dissenyat l’any anterior, incrementant el quilometratge en alguns punts del recorregut. En total, els participants recórreràn 52 km amb 4.574 m de desnivell acumulat. Enguany, hi ha l’opció de fer una marxa més curta de 31 km i amb un desnivell acumulat de 3.020 m.

En aquesta edició i continuant amb la tradició, la sortida de les dues marxes serà al Castell de Cardona i l’arribada a la Plaça de la Fira. Els dos recorreguts faràn la volta al poble de Cardona i des dels diferents cims es podrá contemplar una vista magnífica de tot el poble.

Un any més, la marxa commemora els fets de 1711, durant la Guerra de Successió, quan s’inicià un setge al Castell de Cardona que durà 34 dies. El 22 de desembre de 1711, les tropes borbòniques, vençudes pels soldats austracistes, es veieren obligades a abandonar el setge del Castell, fugint cap a Solsona. La guerra s’allargà tres anys més, fins que el 18 de setembre de 1714, Cardona va ser l’última ciutat a capitular.