FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

25a La Marxassa

Distància 62,5Km
Desnivell +4.032

Aquesta prova forma part de
2018 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Vallès Oriental Caminades de resistència
Entitats organitzadores

AGRUP. CIENTIFICO-EXCTA. MATARÓ

Contacte

629 009 644
agrupe.marxassa@gmail.com

Enguany la Marxassa fa 25 anys, quan l’any 1994 ens plantejàrem organitzar-la, l’ACE estava en hores baixes. L’accident mortal dels quatre companys al Lhoste Shar el 1987 havia provocat un descens en l’organització d’expedicions col·lectives. El Lhoste va ser vençut per una nova expedició de l’ACE el1990 però va ser el cant del cigne, l’esperit d’activitats col·lectives ja no es va despertar cap a aquesta mena d’activitats.

Calia mobilitzar l’actiu humà de l’entitat a una nova aventura que provoqués la participació col·lectiva. Després de diferents iniciatives s’optà per organitzar una activitat similar a la nostra Marxeta, que ja funcionava des de feia 6 anys,  amb un itinerari fixe i de major recorregut. Inicialment la idea fou travessar el Maresme de dalt a baix però una part d’aquest itinerari ja estava copat per la Travessa Tordera-Mataró que organitzava el Centre Atlètic Laietana.

Doncs completaríem el seu itinerari, sortint de Teià o de la Conreria i resseguint els camins de la carena passant per Sant Mateu, la roca d’en Toni, el turó de Cèllecs, fent el dinar a Òrrius ens arribaríem a Mataró. Durant 5 anys i amb poques variacions del recorregut, que no superava els 40 quilòmetres, va ser la nostra Marxassa. En aquest interval de temps la FEEC havia creat la Copa Catalana de Caminades de Resistència i s’havia despertat un nou interès a nivell de l’excursionisme català per aquesta mena de caminades organitzades.

L’ACE havia de decidir entre seguir amb la seva Marxassa o apuntar-se a l’organització d’una prova de la Copa Catalana. Ja són 20 anys els que la nostra Marxassa hi participa en la Copa. Vam canviar l’itinerari a fi d’adaptar-lo als requisits que calia per ser acceptat com a recorregut oficial i amb poques variacions d’itinerari, motivats alguns per problemes aliens al nostre desig i altres per millorar-lo en favor dels participants, ens hem mogut des de Sant Martí del Montseny a Sant Simó de Mataró. De la muntanya fins el mar.

25 anys de Marxassa i confiant seguir molts més col·laborant en la progressió de l’excursionisme  català.