FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

16a Marxa de Resistència 24h del Cap de Creus

Distància 87Km
Desnivell 6.000m

Aquesta prova forma part de
2020 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Alt Empordà Caminades de resistència
Entitats organitzadores

UNIÓ EXCTA. LLANÇANENCA

Contacte

972 38 08 55
centre_excursionista_llanca@hotmail.com

La Marxa de Resistència 24h del Cap de Creus es tracta de una marxa de resistència per muntanya individual de 87 km.

La filosofia de la marxa es fer un recorregut que transcorri per la regió de la Mar d’Amunt, incloent parts dins o properes als dos entorns protegits que tenim a la zona: el Paratge Natural Protegit de l’Albera i el Parc Natural del Cap de Creus. Per donar a conèixer les activitats de senderisme i el territori per on es desenvolupa.

Un itinerari d’alta exigència tant en distancia recorreguda, 87 Km, com en el desnivell acumulat tant de pujada com de baixada. Que transcorre bàsicament per corriols i pistes forestals, incloent trams de les Grans Rutes: GR11 – El Sender Pirenaic i el GR92 – El Sender Mediterrani.

Cal destacar la bellesa del recorregut, en forma de 8 amb origen i fi a Llançà, i que transcorre pels paratges de la Mar d’Amunt amb llocs molt coneguts i emblemàtics com Cadaqués, Cala Jòncols, Cap de Creus, Sant Pere de Rodes. Però també amb petites sorpreses de paratges com Sant Silvestre i la Serra de Verdera.

És una marxa que comenta a la platja amb un tram de uns 100 metres i on es té la visió del mar durant pràcticament tot el recorregut.

Aporta per tant un valor afegit important a la marxa atlètica: la unió de mar i muntanya que es dona a pocs llocs dins la nostre geografia, que té la seva expressió en la unió dels dos grans senders mediterrani i pirinenc.

Aquesta prova no es podria realitzar sense la col·laboració dels voluntaris, que son un element important i imprescindible pel bon desenvolupament del esdeveniment. Així com la col·laboració dels municipis de Llança, Colera, Selva de Mar, Roses, Cadaqués, Port de la Selva i, també, la col·laboració del Parc Natural del Cap de Creus.

Aquesta marxa va puntuar a la Circuit Català de Caminades de resistència, de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), a l’edició de l’any 2004 i va tornar a ser inclosa a la edició del 2012. I ha sigut puntuable per poder accedir a la Ultratrail del Mont-Blanc.

Descripció de la ruta:

L’itinerari d’enguany començarà al Port de Llançà des d’on s’anirà fins a Cap de Ras i Platja de Garbet. Tot seguit, s’abandonarà la costa per endinsar-se cap a les muntanyes, assolint el Puig d’Esquer, on trobarem unes vistes impressionants de tota la banda nord del Cap de Creus.

D’allà es davallarà per la carena fins al Mas Patiràs, enllaçant al GR 11, que ens portarà fins a Sant Silvestre i Valleta per retornar de nou a Llançà, concretament a l’Oficina de Turisme. Després es continuarà per el camí que condueix a Roca Miralles fins arribar a l’imponent Monestir de Sant Pere de Rodes i ascendir a les runes del Castell de Sant Salvador, mirador excepcional d’aquestes contrades.

En deixar la cresta, creuarem per la carretera que va de Roses a Cadaqués, i anirem fins a la Cala Joncols, on retrobarem, de nou el mar. D’aquí ens dirigirem cap al nord, a Cadaqués i a Port Lligat, per anar a cercar el Camí de Ronda.

Un cop superat el Cap de Creus, ens dirigirem cap al Mas Vell i Sant Baldiri direcció Port de la Selva. Resseguint el Camí de Ronda de Port de la Selva a Llançà, cala a cala, s’arribarà a la població de Llançà, i es finalitzarà la marxa a la Plaça Major de la Vila.