FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

13a Sants – Cornellà Montserrat Curta

Distància 52KM
Desnivell 2.706m

Aquesta prova forma part de
2024 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Baix Llobregat Barcelonès Caminades de resistència
Entitats organitzadores

UNIÓ EXCTA. DE CATALUNYA CORNELLÀ / UNIÓ EXCTA. DE CATALUNYA SANTS

Contacte

933 32 54 94 / 933773203
uecsants@uecsants.cat / ueccornella@gmail.com

La UNIÓ EXCURSIONISTA DE CATALUNYA DE SANTS dintre de la secció de marxes organitza un cop a l’any la caminada Sants Montserrat.


Es tracta d’una caminada de Resistència, que té per objectiu fer el recorregut que separa la Rambla de Sants de Barcelona, de la Plaça de la Creu al Monestir de Montserrat per camins de muntanya.


L’octubre de 2010, naixia la Sants Montserrat dins la secció de Marxes de la UEC de Sants. Era una proposta del Secretariat del barri de Sants per donar continuïtat a una caminada ja existent, que un grup d’amics havia fet durant uns anys en forma d’excursió / romeria. Ells ho deixaven i ens donaven l’oportunitat de seguir-ho a nosaltres, però pel fet de ser una entitat esportiva, agafàvem el relleu fent una caminada de resistència nocturna oberta a tothom.


De llavors ençà, la Sants Montserrat s’ha consolidat com una caminada oficial dins la Copa Catalana de Caminades de Resistència (CCCR), i a partir del 2017 dins del Circuit de caminades de resistència. Hem anat ajustant l’itinerari per fer-lo, cada cop més muntanyenc i atractiu, evitant al màxim l’asfalt. El resultat final és una ruta de 64 Km aproximadament, amb un desnivell acumulat de 4196m, d’ells 2450m positius i 1746 negatius, que es fa majoritàriament de nit. Els camins es marquen convenientment amb cintes i senyals reflectants per poder seguir l’itinerari correcte, s’instal·len diferents avituallaments i controls al llarg del camí, amb les begudes i els aliments adients a l’hora de pas per aquests.

Aquest any però UEC DE SANTS i LA UEC CORNELLÀ hem fusionat esforços i la caminada s’ha dividit en dos intineraris, dues sortides una des de la plç de Sants (llarga 64 Km) i l’altre (curta 52 Km) les dues sortides s’ajuntaran a Castellbisbal a l’hora de sopar, tot seguit, junts continuarem pel mateix camí.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

XIII SANTS-CORNELLÀ MONTSERRAT (curta)

52 Km. amb 2706m de desnivell acumulat.

Sortida, Verge de Montserrat s/n Club Delfos, Cornellà de Llobregat, a les 18:00h de 25 de maig, arribada a Monestir de Montserrat abans de les 11:00h dia 26 de maig.

7 avituallaments.

La tornada es podrá fer previ comprar de tiquets amb autocar per aquells participants que ho desitgin, hi haurà diferentes sortides 06:00h, 08:00h i a les 11:00h segons vagi la venda de tiquets es podría modificar el número de viatges (es notificarà a la sortida)

El guiatge es farà a través de diversos tipus de senyals (es comunicarà a la sortida) 

Per a més informació podeu visitar la pàgina web dels organitzadors UEC Sants i UEC Cornellà