FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

13a Ruta de les Ermites – SUSPESA

Distància 46 km
Desnivell 3.100 m

Aquesta prova forma part de
2020 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Vallès Occidental Caminades de resistència

19 d'abril 2020 - 07:00 h

Castellar del Vallès

Preu 15€ socis federats / 22€ socis no federats / 23€ no socis federats / 30€ no socis no federats

Entitats organitzadores

CENTRE EXCTA. DE CASTELLAR

Contacte

93 714 73 05
cecastellar@gmail.comLa Ruta de les Ermites és un recorregut de 46,3 km que uneix les 10 ermites que hi ha al voltant de la capital de la Selva.

La Ruta enllaça els antics camins que van d’ermita a ermita i transcorre pels termes municipals de Santa Coloma de Farners, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Osor i Anglès.

La idea va sorgir a l’any 1995 quan un grup de socis del Centre Excursionista Farners van començar a recuperar els camins, molt d’ells perduts, que comunicaven les ermites entre elles i amb Santa Coloma. En principi les ermites que formaven part de la ruta eren 9: Mare de Déu de Farners, Sant Pere Cercada, Sant Iscle i Santa Victòria de Sauleda, Sant Miquel de Cladells i Sant Andreu de Castanyet del terme de Santa Coloma de Farners: Santa Margarida de Vallors i Mare de Déu del Padró del terme de Sant Hilari Sacalm; Mare de Déu d’Argimon del terme de Riudarenes i Santa Bàrbara del terme d’Anglès. Posteriorment s’hi afegí l’ermita de Santa Creu d’Horta del terme d’Osor.

Llavors el Centre va decidir fer cada any, al setembre o primers d’octubre, una caminada popular per a fer un tram de la Ruta i així s’ha fet fins ara.  L’any 2015 es va celebrar la 20a edició. Enguany, al 2018, es vol fer la ruta sencera de les 10 ermites arribant a la 22a edició, guiada per en Josep Danés.

En Josep Danés, una de les persones que va estar en la creació de la Ruta i que s’ha encarregat des del principi del manteniment dels camins i de la senyalització, ha organitzat algun any la Ruta sencera amb tres dies de caminada i dormint a l’interior o al voltant d’alguna de les ermites.