FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Agenda / Competició

10a Almogàver

Distància 56,5Km
Desnivell 4.100

Aquesta prova forma part de
2021 - Circuit Català de Caminades de Resistència

Tarragonès Caminades de resistència
Entitats organitzadores

ASS. D'AMICS DE LES MUNTANYES DE PRADES

Contacte

aamp@aamp.cat

Aquesta caminada de resistència és tot un repte: vol emular l’esperit de sacrifici, la força i la determinació dels antics almogàvers. Aquests guerrers catalans van batallar i conquerir mitja mar Mediterrània durant l’edat mitjana. Només uns pocs escollits han estat capaços d’aconseguir gestes similars. L’Almogàver Muntanyes de Prades ofereix l’oportunitat d’experimentar les sensacions i les vivències que representa el gran repte de completar el recorregut.

En concordança amb la filosofia que caracteritza l’AAMP, el recorregut de l’Almogàver Muntanyes de Prades vol donar a conèixer les raconades més desconegudes i espectaculars de les Muntanyes de Prades, dins de les limitacions de distàncies i desnivells que implica el Circuït Català de Caminades de Resistència. Així, com podeu veure al plànol general d’ubicació del recorregut, els participants passeu també per bona part dels nuclis habitats de l’interior de les Muntanyes de Prades i per les seves tres valls (Brugent, Glorieta i Siurana), per la qual cosa resulta un recorregut de descoberta integral d’aquest territori. Un recorregut, al mateix temps exigent i tècnic, que farà gaudir els participants amants de la muntanya.

La X Almogàver Muntanyes de Prades de 2021, que es farà el 27 de març de 2021, és una prova no competitiva de resistència per camins de muntanya amb un temps limitat de 15 h. El recorregut és de 56,5 km senyalitzats i 4120 m de desnivell acumulat, que transcorre íntegrament per les Muntanyes de Prades amb sortida i arribada a la vila de Vilaplana.

És una prova puntuable per a la Circuït Català de Caminades de Resistència, en què s’estableix una puntuació individual.